Кралев: Най-хубавият ден за спорта ще е когато Руди напусне ММС

Вижте какво каза той

„На клевети и на хули няма как да отговарям, нееднократно го заявих. Всяко твърдение на Радостин Василев беше оборено с факти. Аз съм напълно спокоен“. Това заяви в интервю пред Радио Варна бившият министър на младежта и спорта, а сега депутат от ГЕРБ – Красен Кралев.

Той коментира подадената в петък оставка на сегашния министър Радостин Василев.

„За българския спорт това беше един хубав ден – най-хубавият ден ще бъде, когато този човек напусне Министерството, защото за времето, когато беше там, той обяви война на целия спорт. Изключително тежко са натискани федерациите, много от хората се страхуват да говорят, защото това може да повлияе на бюджетите им. Федерации и клубове дълго време нямаха пари. С омраза не може да се управлява – спортът има нужда от грижи, от любов и внимание, за да могат хората да имат нормални условия за подготовка“, коментира той. Кралев вярва, че спортът може бързо да се възстанови от шока, който преживя в последните месеци. „Мисля, че могат нещата да бъдат възстановени веднага, след като този човек напусне поста си. Дано никога повече да няма такива експерименти“, надява се бившият спортен министър.

Красен Кралев коментира, че футболът е в тежка криза от години. „Много са причините, много са факторите. Имахме разработена програма за подпомагане на детско-юношеския футбол. Докато държавата не се превърне в инвеститор за децата няма как да очакваме резултати. Смятам, че конкретните резултати в момента са продиктувани от психологическа криза, в която е изпаднал младият ни отбор, но проблемите са далеч по-дълбоки и сериозни“, каза той.

Кралев подчерта, че спортната инфраструктура винаги е била приоритет за ГЕРБ.

„Направихме над 100 спортни обекта, по наше време бяха реконструирани и ремонтирани стадиони, зали писти, игрища. Първо трябва да се даде възможност на клубовете да инвестират в стадионите си, като ги получат за по-дълъг период от време. Готови сме с подобен законопроект, който да бъде внесен. Търсихме места и за национален стадион. Имаме идея какво трябва да се направи за българския спорт. Ако имаме и шанса да получим отново доверието на избирателите, нещата ще бъдат доста по-различни“, увери той.

Още от Институции

Вижте подробности

Вижте подробностите тук:

Вижте какви са условията

Вижте какво може да гледате тук:

Вижте какво може да следите тук:

Бившият спортен министър е на мнение, че ако министрите минат тест за наркотици, поне 5-6 ще изгорят

Директорката на училището пък връчи на всяко дете грамота и книга

Вижте какво пише Руди

Вижте подробности

Актуално

13:10 28/06 Димитров - Джонсън 6:4; 2:5 - отказване на Гришо
18:00 27/06 ЦСКА – Сепси 0:4
20:00 26/06 БЪЛГАРИЯ - Бразилия 21:25; 19:25; 22:25

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки