Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово

Директорката на училището пък връчи на всяко дете грамота и книга

Кметът на Асеновград гостува на шампионите по волейбол от Тополово

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев и зам.- кметът инж. Петър Петров гостуваха на спортистите от ВК "Тополово".

Поводът за посещението бе, че клубът си извоюва първото място на „Държавния шампионат“ за момичета до 12 години в Перник.

Д-р Грудев от своя страна честити победата на отбора като поздрави и директора на училището, кмета на селото и родителите на децата.

„Радвам се искрено! Този успех се дължи на подкрепата на родители, учители на треньор. Смятам, че пътят, по който сте тръгнали, е труден, но успехите ви ще стават все повече и по-големи. Вярвам, че принос за това имат и усилените тренировки в подходящите условия на спортната зала. Уверявам Ви, че общината, ще продължи да ви подкрепя и помага. Всички вие помните как започна процедурата по изграждане на тази зала. Тогавашният министър-председател господин Бойко Борисов беше на посещение в Асеновград. В единност, родителите на тези млади спортни надежди повдигнаха темата, че имаме хубав отбор по волейбол в с. Тополово, но нямат спортна зала. Тогавашният премиер пое ангажимент, който бе изпълнен от министъра на спорта по това време господин Красен Кралев. Ето я днес залата, като не закъсняха и Вашите спортни успехи. Не забравяйте - слушайте родителите си, учителите си, треньорите си и ще успеете! Благодаря Ви, че прославяте името на община Асеновград!“, каза пред присъстващите кметът на Асеновград Христо Грудев.

Като комплимент от общината той подари на децата волейболна топка и ръкави за волейбол. Кметът изрази готовност и за в бъдеще да помага на всички спортни школи, развиващи дейността си в Асеновградско и ангажиращи подрастващото поколение в активна спортна дейност. Капитанът на отбора, от своя страна, благодари за жеста и за подкрепата. Сподели че са се борили срещу доста класни отбори и са успели да достигнат до тук. Треньорът на отбора Димитър Илиев също изказа благодарност за прекрасния жест, от страна на община Асеновград, както и на кмета на с. Тополово. Не на последно място, Илиев отправи благодарност и към възпитаниците си, че успяха да се преборят срещу много тимове и дори срищу клубове от спортни училища.

"Подкрепата, която получаваме от община Асеновград, е много важна и се надяваме да носим радости и щастие на всички“, посочи Димитър Илиев.

Директорката на училището пък бе подготвила за всяко дете грамота и книга.

На финала на събитието бе излъчено видео, събрало най-добрите моменти от състезанията, на които се насладиха всички гости в залата.

НОВ ЗАКОН: Улесниха издаването на визи на чуждите спортисти

Вижте подробности

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки