Ивет Горанова: Всеки успял спортист трябва да има кауза

„И да помага на обществото…“

Олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова бе наградена с чек от 25 000 лева от застрахователната компания "Лев Инс", като спортистката ни е и лице на кампанията "Пази детето в интернет", която е продължение на успешната кампания "Пази детето на пътя".

"Благодаря на "Лев Инс",тяхната подкрепа за мен е много важна. Включих се в компанията, защото иска да помогне на децата и на техните родители. Мисля, че всеки успял спортист трябва да участва в някоя кауза и да се опитва да помага на обществото", заяви Ивет Горанова.

"На мен ми предстои участие в Световните игри в Бирмингам, в Съединените американски щати. Там ще бъдем само Топ 8 на състезателките в света и ще бъдем разпределени в две групи, подобно на олимпиадата. Това е голямо предизвикателство за мен и искам отново да спечеля златен медал и да докажа, че съм най-добрата", каза още спортистка №1 на България за миналата година.

"Днес заминавам за подготовка в Сърбия преди турнира. Тежат ми очакванията да печеля постоянно, но работя върху това стресът да не ми влияе. Работя с ментален треньор. Четох коментари, че съм загубила златото на Европейското първенство, но аз спечели сребърния медал. Да, загубих на финала, но няма как да си вечно на върха. Аз съм олимпийска шампионка и вече всеки иска да ме победи. Съперничките ми играят срещу мен с 200% мотивация", смята тя.

"Не обичам да губя. След загубата на финала бях изнервена най-вече на себе си. На Европейското първенство търсих емоцията от Олимпийските игри, въпреки че не могат да се сравняват нещата", добави Горанова.

"Гледал позитивно на това, че спортът ни няма да е олимпийски през 2024 година. Това е възможност да си почина, защото иначе вече щях да съм в олимпийска подготовка. Оптимисти сме, че през 2028 година карате отново ще бъде олимпийски спорт, има огромни шансове за това. Тогава ще бъда на 28 години, ще бъда все още в силите си. Бях обещала, че ще си направя татус, ако спечеля олимпийскта титла и го направих. Сега казвам, че ще си направя нова татиуровка на другата ръка, ако спечеля нова титла на Олимпиада. Иначе - не", сподели шампионката.

"Не съм се замисляла да практикувам друг боен спорт. Аз съм добра в карате и това не означава, че мога да бъда добре и в друга дисциплина. Харесва ми това, което правя и нямам планове да то променям", завърши Ивет Горанова.

Още от Бойни спортове

Това показва справка след последното обновяване на класациите от Международната федерация

Въпросителните са много...

Битката е планирана за септември на стадион "Уембли"

До върха на почетната стълбичка днес достигнаха Светлана Каменова и Станимира Петрова

Не изисквам много, но просто искам битката да се състои, казава бившият световен шампион

Вижте подробности

Той удари с лакът противника си

Вижте подробности

Аояма започна състезанието с два успеха, но вече има отрицателен баланс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки