Верстапен най-бърз в първите тренировки в Канада (ВИДЕО)

Квалификацията за Гран При на Канада е тази вечер от 23 часа

Верстапен най-бърз в първите тренировки в Канада (ВИДЕО)

След като бе най-бърз в първата тренировка преди Гран При на Канада, световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен записа най-доброто време и във втората подготвителна сесия на „Жил Вилньов“. Този път обаче нидерландецът имаше далеч по-скромен аванс спрямо своите конкуренти, тъй като на само 0.081 секунди зад него остана Шарл Леклер.

Въпреки очакванията за обилен валеж по време на втория час за подготовка той започна при изцяло слънчеви условия и въпреки заоблачилото се време асфалтът остана сух до финала. Това позволи на отборите и пилотите да изпълнят първоначалното предвидените си програми, включително квалификационните симулации с меките гуми. Именно при тях Верстапен успя да запише 1:14.127, което бе с повече от секунда по-добро време спрямо рекордното му постижение в първата тренировка. 

Тройката в края на втората подготвителна сесия затвори вторият пилот на Ферари Карлос Сайнц, който остана на 0.225 зад Верстапен. Четвърти и пети се наредиха Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо, които отново както и в първата тренировка показаха много силно темпо в Монреал. Двамата завършиха на съответно 0.315 и 0.416 зад лидера.

Топ 10 в края на петъчния ден в Монреал допълниха Пиер Гасли, Джордж Ръсел, Ландо Норис, Дениъл Рикардо и Естебан Окон. Едва 11-ти се нареди съотборникът на Верстапен в Ред Бул Серхио Перес, който бе с 1.040 по-бавен от световния шампион. 

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, който има цели седем победи в Гран При на Канада, включително и при последното издание на надпреварата през 2019 даде 13-то време във втората тренировка. Пилотът на Мерцедес завърши на 1.294 зад Верстапен.

През днешния ден британецът отново изпробва няколко експериментални настройки на W13, с които да подпомогне събирането на данни от страна на инженерите на Мерцедес. Освен това той пропусна и първите 12 минути на сесията заради известни проблеми в неговия автомобил.

Уикендът за Гран При на Канада продължава с третата свободна тренировка, която ще се проведе по-късно днес в 20:00 часа българско време. В 23:00 пък ще бъде и квалификацията, която ще определи реда за стартиране в неделното състезание.

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки