Страхотно! България с два медала в многобоя на Евро 2022! (ВИДЕО)

Това не се беше случвало от 34 години насам

За първи път от Европейското първенство в Хелзинки 1988 България има две гимнастички на почетната стълбичка на шампионат на Стария континент. Боряна Калейн отново е европейска вицешампионка със сбор 135,500. Стилияна Николова пък завоюва бронз в многобоя на първото си европейско първенство. Шампионка на стария контитент стана израелката Дария Атаманов, в чийто треньорски щаб вече е и олимпийската шампионка Линой Ашрам.

Боряна Калейн започна вихрено състезанието, като за страхотните си изигравания на лента и обръч получи оценки от 33,900 и 35,500. На топка Калейн допусна грешка и бе оценена с 32,750. В последното си изиграване с бухалки европейската вицешампионка от Варна 2021 също имаше изпускане в края на съчетанието и получи 33,350.

 

Стилияна Николова допусна грешка в първото си изпълнение с лента и получи оценка от 31,500. Във второто си изиграване Николова се събра и получи 34,533 за композицията си с обръч. 34,200 точки получи дебютантката ни на Европейско първенство за топката си. На бухалки Стилияна допусна падане от пирует в тилна везна в самия край на съчетанието й, което и донесе оценка от 31,400 точки.

В неделя Калейн и Николова ще се борят за отличията във финалите на отделните уреди. В 17:30 започва надпреварата при ансамблите. След техните изигравания ще станат ясни абсолютните европейски шампионки при ансамблите, както и медалистките отборно, където България води убедително на Италия във временното класиране. 

Още от Други спортове

Боркинята тушира съперничката си в малкия финал

В началото на юли българките ще участват в друг турнир, но с награден фонд от 360 000 долара

Вижте какво каза борецът след поредния си триумф

Българинът спечели по категоричен начин титлата в Рим

Българинът записа две експресни победи

Още трима българи излизат в първия ден на шампионата

Постижението е на първенството по свободно гмуркане

България ще играе мачовете си от 2 до 10 юли

Вижте подробности

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки