Херо пред NOVSPORT за националния

Този отбор има по-голям потенциал от показаното до момента

Димитър Димитров - Херо, е един от най-успелите български треньори. Той е бил футболен шампион с Литекс, Левски и Лудогорец. Бил е и национален селекционер. След оставката на Ясен Петров отново се заговори, че именно бургазлията може да застане начело на представителния тим на България. Ето какво каза Херо специално за читателите на "NOVSPORT".

Националния тим

Към момента нямам предложение да работя отново за националния тим. Никой от футболния съюз не се е свързал с мен. Ако получа предложение да поема националния отбор, ще го коментирам. Зависи какви ще са целите и задачите пред тима, какви ще са условията за работа и какъв ще е срокът на договора. Не искам да крия, но ми е неприятно да коментирам темата за националния отбор. Причината - нямам предложение от БФС да поема тима и това излиза като самопредлагане за поста, а съм далеч от тази мисъл. В националния отбор нещата не са добре. И това е ясно за всеки един, който се интересува от този спорт у нас. Аз мисля, че този състав има доста по-голям потенциал от това, което показа в последните мачове. Станаха неприятни резултати с неприятна игра. За да се говори с уважение за българския национален отбор, футболистите трябва доста да подобрят играта си. Искам да дам увереност и кураж на Тодор Неделев. Аз лично много го харесвам като футболист и той го знае това. Присъствах на една среща с Димитър Бербатов и екипа му, исках да видя идеите им. Действително имаше много неща, които ми се понравиха и ми харесаха.

Станимир Стоилов

Нямам нищо напротив да работя със Станимир Стоилов в националния отбор. За мен няма значение кой ще бъде главен треньор и кой помощник. Отношенията ни с него са отлични от години и мога да бъда благодарен, че е изразил желание да ми помага в националния отбор. Но отново ще кажа - нямам предложение от никого от ръководството на БФС, за да коментирам каквото и да е. Работил съм и с Гонзо, но той вече обяви, че няма да бъде постоянен селекционер на националния ни отбор.

Левски

Резултатите на Левски през пролетта изненадоха всички в България. И основната причина за тези добри резултати се дължат именно на Мъри. Той си има достатъчно работа в Левски и той там се справя отлично. В България липсват условия за подрастващите футболисти и за представителните тимове. Може би станахме държавата с най-лошите терени в Европа. Станимир Стоилов постигна повече от това, което всички очакваха. Вдигна един отбор, който спечели трофей в България след голямо прекъсване. Това ще е добре за всички левскари, но Станимир Стоилов каза след финала за купата, че трудно може да бъде надградено. Той свали на земята ръководството и привържениците на Левски. Публиката не може да очаква подвизи от Левски. Чудесата бяха до тук. За да имаш по-голямо ниво, по-добри резултати, повече успехи в Европа, е нужно да имаш и повече класни изпълнители. Парите не играят, но качеството струва пари. А известно е, че Левски все още изпитва сериозни финансови затруднения.

Още от Коментари

Във Варна чакат още един нападател от чужбина до старта на първенството

Ако не беше Ганчев, ЦСКА нямаше да го има

Легендарният голмайстор вярва, че Левски може да отстрани ПАОК

Отборът стартира подготовка на 26 юни в Бургас

Не може да играеш за България и да си в психологическа криза

Вижте какво каза той:

Сините могат да се оправят и с наличните футболисти, убеден е легендарният нападател

Жорди Кайседо трябва да бъде продаден, той няма качества да играе за нас

С този отбор е трудно да има нова "синя приказка", убеден е треньорът

Актуално

13:10 28/06 Димитров - Джонсън 6:4; 2:5 - отказване на Гришо
18:00 27/06 ЦСКА – Сепси 0:4
20:00 26/06 БЪЛГАРИЯ - Бразилия 21:25; 19:25; 22:25

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки