Ужас на Световното по плуване! Спасиха живота на американка!

Състезателка по синхронно плуване изпадна в безсъзнание в басейна

Американската състезателка по синхронно плуване Анита Алварес беше драматично спасена от дъното на басейна от треньорката си, след като припадна на Световното първенство по водни спортове в Будапеща.

Андреа Фуентес скочи, за да спаси Алварес от отбора на САЩ. Тя потъна на дъното на басейна и не дишаше след края на изпълнението си на соловия свободен финал в сряда вечер.Бившата испанска националка Фуентес, облечена в къси панталони и тениска, се гмурна до дъното на басейна и извлече Алварес на повърхността, за да й бъде оказана помощ.

„Уплаших се, защото видях, че не диша, но сега се справя много добре“, добави Фуентес.

Алварес беше откарана на носилка до медицинския център на басейна, като съотборниците и феновете изглеждаха в шок край басейна.

По-късно американският отбор по плуване пусна изявление, в което се казва, че Алварес се справя добре.

Фуентес, четирикратна олимпийска медалистка, каза пред испанското радио: „Тя имаше вода само в дробовете си, след като започна да диша отново, всичко беше наред“, каза Фуентес. „Казах, че нещата не са наред, крещях на спасителите да влязат във водата, но те не разбраха какво казах. Тя не дишаше... Отидох възможно най-бързо, сякаш беше олимпийски финал.“

Фуентес каза, че Алварес планира да си почине в четвъртък и все още се надява да участва в отборното състезание в петък след допълнителни медицински прегледи.

25-годишната Алварес бе на третото си световно първенство. Съобщава се също, че тя е припаднала по време на олимпийска квалификация в Барселона миналата година.

Още от Други спортове

Боркинята тушира съперничката си в малкия финал

В началото на юли българките ще участват в друг турнир, но с награден фонд от 360 000 долара

Вижте какво каза борецът след поредния си триумф

Българинът спечели по категоричен начин титлата в Рим

Българинът записа две експресни победи

Още трима българи излизат в първия ден на шампионата

Постижението е на първенството по свободно гмуркане

България ще играе мачовете си от 2 до 10 юли

Вижте подробности

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки