Без Балкан в Шампионската лига

Вижте подробностите тук:

Без Балкан в Шампионската лига

Носителят на титла в мъжкото баскетболно първенство Балкан (Ботевград) няма да участва в квалификациите на Шампионската лига. Това стана ясно, след като ФИБА Европа обяви всички участници в редовния сезон и квалификациите, но българите не са сред тях.

Повече от 70 отбора кандидатстваха за място в новия сезон на Шампионска лига, като 52 от тях бяха потвърдени като участници от Борда на турнира. Списъкът с клубове включва 18 национални шампиони.

Освен това седем финалисти също намериха място в надпреварата, а от 52-а отбора, избрани за редовния сезон и квалификационните кръгове, общо 35 достигнаха поне до полуфиналите на вътрешния си шампионат. Конкуренцията продължава да се разширява и по целия континент. Тимове от 29 европейски държави ще участват в сезон 2022/2023, покривайки всички части на Европа.

Баскетболната Шампионска лига 2022/2023 ще започне с квалификационните кръгове на 21 септември, като 24 тима се надяват да бъдат сред последните четири класирани. Те ще се присъединят към 28-е отбора, които вече са се класирали за редовния сезон, който стартира на 4 октомври. Форматът остава непроменен - 32 отбора ще бъдат разделени в осем групи по четири, победителите в групите продължават директно към осминафиналите, докато заелите второ и трето място ще играят серия Play-In през януари 2023 година. Осемте най-добри отбора от осминафиналите ще играят в четвъртфинални серии през април, а Финалната четворка ще се състои през месец май.

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки