Илиан Илиев каза за NOVSPORT целите на Черно море

Във Варна чакат още един нападател от чужбина до старта на първенството

Отборът на Черно море завърши с подготвителния лагер преди старта на новото първенство в Банско. Тимът на Илиан Илиев изигра и три контроли загуби от Локомотив Пловдив 0:1 и от Академия Пандев с 1:2 и победи Хебър с 2:0. До края на подготовката Черно море има още три проверки с отборите на Созопол, Етър и Добруджа. Ето какво каза той за NOVSPORT.


Подготовката

Приключихме с тренировките в Банско. Периодът беше доста натоварващ, имаше добри условия за работа и натоварващи тренировки, но този перииод е такъв - натоварващ. Предстои ни още две седмици работа, в които се надявам да изчистим всички елементи. Едва ли ще ни стигне времето, то е малко, но ние не може да променим нищо, защото новото първенство е близо.

Контролите

Много е важно в този период да интегрираме в тима новите попълнения. Знаете, че Черно море бе напуснат в края на сезона от доста футболисти. Новите трябва да свикнат с начина на игра на тима, особено в дефанзивен план да си знаят мястото. Няма много време до началото на първенството и затова новите попълнения трябва да ги интегрираме възможно най-бързо.
Няма много време до началото на сезона. Ще изиграем още три проверки и се надяваме по-бързо новите футболисти да се адаптират.

Селекцията

Чакаме един нападател. Крило. Там ни напуснаха хора, които играеха в Черно море. Ще привлечем чужденци. Иначе имаме и наши момчета, на които ще разчитаме. Васко Панайтов вече е готов, игра два мача по 45 минути. Капитанът Даниел Димов ще се възстановява още доста време. Може да се оправя от два до шест месеца, но се надявам бързо да се оправи. Има и други момчета с проблеми.

Новото първенство

Не зная дали ще бъде по-интересно новото първенство с по-голям брой отбори. На края ще стане ясно дали тази промяна е била от полза, когато видим кой къде ще завърши сезона.

Целите

Искаме да играем като равен с равен с всеки един противник у нас. Желанието ни е да играем еднакво успешно като домакин, но и като гост. Това, което постигнахме миналата година, да го затвърдим. Имахме почти еднакъв брой спечелени точки като домакин и като гост. Имахме най-добрата защита в първенството. Това е предпоставка за добро представяне. Въпреки, че ни напуснаха хора в тази зона като Дробаров и Пабло. Трябва да бъдем по-убедително и резултатни като домакини. Именно във Варна трябва да взимаме повече точки. Именно там миналия сезон изпуснахме третото място още в редовния сезон. Ако бяхме си взели половината от точки, които изпуснахме с равенства още тогава щяхме да завършим редовния сезон на трето място. Именно това трябва да подобрим със сигурност.

Още от Коментари

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Публиката ще помогне много на стадион "Георги Аспарухов"

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки