Прекратиха ЦСКА - Залцбург при 1:2 (ВИДЕО)

Вижте причината

Прекратиха ЦСКА - Залцбург при 1:2 (ВИДЕО)

Отборът на ЦСКА губеше с 1:2 в резултата срещу РБ Залцбург в най-престижната контрола на тима от лятната подготовка в Австрия. Човек край страничната линия загуби съзнание и след кратко съвещание между съдията и двата щаба проверката не продължи. Това се случи в 82-та минута.

Станислав Шопов откри резултата в 28-ата минута, след като опита центриране от фал. Десетина минути след това хърватският талант Роко Симич изравни с глава от около метър разстояние. Жуниор Адаму пък донесе обрата за австрийците в 52-ата минута.

Първите минути на срещата не предложиха нищо по-интересно, като липсваха и каквито и да е удари по посока двете врати. Четвърт час след началото на срещата Жеферсон се хвана за крака, с което накара всички в "червения" лагер да изтръпнат, но съумя да продължи срещата. Християн Петров се отчете с много добра намеса малко по-късно, пресичайки успореден пас от лявото крило.

Около минута след намесата на рожденика Петров, една топка от дълбочина предизвика сериозно неразбирателство между Бусато и Минков. За щастие на българския тим Ван дер Бремпт пое лошо топката и въпреки че преодоля Бусато, нямаше шанс да направи изстрел.

В 24-та минута Станислав Шопов застана зад топката при един фал встрани от наказателното поле. Левичарят насочи топката към наказателното поле, но никой от съотборниците му не успя да играе с глава и тя влетя в мрежата на "биковете" - 1:0 за ЦСКА.

Радостта на "червените" не трая особено дълго - при центриране от корнер Бернардо отклони с глава, а хърватският нападател Роко Симич изравни с глава от около метър разстояние. Това стана в 32-та минута.

Около 120 секунди след изравнителното попадение на хърватина, Овусу имаше шанс да направи бърз обрат за австрийците, но излязъл сам срещу Бусато намери тялото на стража. В 43-ата минута удар на Тибо Вион от около 12-13 метра бе блокиран.

На почивката Саша Илич направи две промени, заменяйки Туфегджич и Гарсес за сметка на Варела и Баи. Четири минути след началото на второто полувреме Илич трябваше да извърши и още една принудителна смяна - Морено замени Вион.

Австрийският тим направи пълен обрат в 52-ата минута, в която Адаму изпревари Бусато след ниско центриране отдясно и вкара за 1:2.

В средата на втората част Густаво Бусато в рамките на няколко секунди се намеси решителни на два пъти. Пръво бразилецът отрази удар с глава от 5-6 метра, а при добавката 31-годишният вратар показа отличен рефлекс от упор. Това бе и последното действие за него в мача, тъй като Димитър Евтимов зае мястото му.

ЦСКА – Ред Бул Залцбург 1:2 (Прекратен в 82-та минута)

Голмайстори: 1:0 Шопов (24), 1:1 Симич 37, 1:2 Адаму 52

ЦСКА: 1. Густаво Бусато (К), 19. Иван Турицов, 21. Амос Юга, 6. Християн Петров, 13. Галин Минков, 3. Жеферсон, 11. Лазар Туфегджич, 15. Тибо Вион, 27. Маурисио Гарсез, 8. Станислав Шопов, 14. Калоян Кръстев

Треньор: Саша Илич

Ред Бул Залцбург: 1. Мантл, 2. Ван дер Бремф , 23. Симич, 24. Диара, 32. Форсон, 44. Тижани, 48. Овусу, 51. Ибертсбергер, 52. Васкез, 54. Молнар, 95. Бернардо

Треньор: Матиас Яйзле


 

Причината за прекратяването

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки