Василийе Велко Милованович – най-новото попълнение на Беласица Петрич

Сърбинът е юноша на Раднички 1923 Крагуевац

Василийе Велко Милованович – най-новото попълнение на Беласица Петрич

От днес на разположение на старши треньора на мъжкия отбор на ОФК Беласица Иво Тренчев  е атакуващият халф от Сърбия, 23 годишният Василийе Велко Милованович. Той е юноша на Раднички 1923 Крагуевац.

На 16 годишна възраст дебютира в мъжкия отбор на родния си клуб срещу ФК Ягодина в А група. По-късно е играл във ФК Борац Чачак, ФК Фап Прибой в Б група и ФК Слога Петровац – В група. Последният отбор, в който е играл като атакуващ халф зад нападателя, е Раднички Сомбор Войводина. Силният му крак е десния.


Футболистът бе доведен в Петрич от известния футболист, обличал два пъти фланелката на мъжкия отбор на ФК Беласица Петрич, Петър Малинов.

Преди да се появи на терена на стадион Цар Самуил с фланелката на Беласица, Василийе Велко Милованович бе любезен да отговори на зададените му въпроси.

-Добре дошъл на терена на легендарния стадион Цар Самуил. Имаш ли представа в какъв отбор и град идваш?

-Баща ми Нешко Милованович ми е разказвал много неща за престоя си в Беласица като неин футболист в А група и зная, че е един от големите любимци на феновете тук. Зная, че идвам във футболен град, в който тази игра е много обичана. Надявам се нещата и с мен да потръгнат, да изградим един добър колектив и да радваме треньори и фенове с добри и резултатни игри.

-С какви намерения идваш в отбора на Беласица?

-Да помогна, с каквото мога на терена, да изградим един добър колектив и дай Боже да играя в петричкия тим, но в а група. От все сърце го пожелавам на феновете на Беласица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки