Шимунджа: Оптимист съм

Наставникът на разградчани останал много доволен от подготовката в Австрия

Шимунджа: Оптимист съм

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа демонстрира оптимизъм и самочувствие след лагера на отбора в Австрия. Снощи "Орлите" се прибраха в България, а наставникът сподели впечатленията си от подготовката, както и очакванията си за представянето на отбора му, както в Европа, така и в efbet Лига.

"Работим по въпроса да сме готови за мачовете в Европа. Имаме още няколко дни да се подготвим, но като цяло свършихме всичко, което бяхме планирали и сме доволни от подготовката. Винаги съм позитивно настроен. Откакто пристигнах през януари, започнахме да изграждаме състав, който да играе като отбор и мисля, че напредваме в тази посока. Най-важното бе да се подготвим възможно най-добре, защото аз знам какво означава да играеш в квалификационните кръгове на Шампионската лига в този период и затова искаме да сме готови по най-добрия начин. Не мисля, че това, че сме гости във втория мач дава някакво предимство на съперника. Все пак играем два мача и ще видим какво ще се случи след тях", заяви Шимунджа.

Наставникът не е сигурен дали ще може да разчита за тези мачове на звездата на тима Кирил Десподов, който още не е напълно възстановен от своята контузия.

"Трудно ми е да кажа дали ще може да играе, защото той пропусна началото на подготовката, но състоянието му е добро и се подобрява с всеки следващ ден", разкри словенецът.Той коментира очакванията си за новия сезон в efbet Лига и дали той ще е по-оспорван.

"През първия полусезон разликата не бе много голяма, но с много концентрация и труд постигнахме тази преднина. За мен не е важно дали шампионатът ще е оспорван, а дали ние ще се представяме на високо ниво. Смятам, че ние сме си най-големият конкурент за титлата, ако във всеки мач не даваме максимума от възможностите си. Но аз изисквам от целия отбор и екипа ми да се раздаваме на 100%", каза още специалистът.

Попитан докъде очаква тимът му да стигне в Шампионската лига, той отговори: "Ще вървим стъпка по стъпка. Първият кръг, после вторият и така мач за мач".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки