Росен Кирилов за NOVSPORT: Във Враца не се говори за изпадане

Треньорът на Ботев си пожелава по-интересно и интригуващо първенство

След седмица Росен Кирилов ще дебютира като старши треньор на Ботев Враца в новото футболно първенство. Пред NOVSPORT той говори за целите пред тима и очакванията си.

- Лесно ли се съгласихте да застанете начело на Ботев (Враца)?

- Във Враца има отбор с традиции. Този град има футболни традиции, тук са израстнали куп имените футболисти, феновете са всеотдайни. Затова и реших да приема дова предложение. Имах и разговори с ръководството на клуба. Увериха ме, че целите ще са високи и затова реших  да поема това предизвикателство.

- Доволен ли сте от работата  в подготовката?

- Виждам старание и желание у футболистите. Това, което тренираме, в голяма степен ги виждам по време на тези мачове. Не всичко е прекрасно. Не се заблуждавам, че нещата са перфектни при нас. Показваме добри игри и се надявам за първите двубои от първенството да сме още по-окомплектовани, по-добри и подготвени. Иска ми се да приключим по-бързо с играчите на проби, за да се концентрираме и да започнем, както трябва сезона.

- Какво ви предстои до началото на сезона?

- Има да свършим още много неща. В тима има много нови момчета, които още свикват с изискванията. Чужденците тепърва ще се аклиматизират, а голяма част от тях не говорят дори английски. С тях комуникацията е трудна. Много неща има да подобряваме и да надграждаме. Започнахме със защитата, защото това е основата. Там вече виждам прогрес и отборът се защитава добре. Сега ще започнем да акцентираме в останалите зони и фази на играта. Искам отборът да атакува и да градим хубави нападения. В това отношение тепърва започваме и ни чака много работа.

- С колко футболисти искате да работите?

- Групата ще бъде редуцирана до 20 футболиста. Сега са повече, а предполагам, че ще дойдат още няколко момчета на проби. Имаме и няколко юноши. В крайна сметка обаче ще изберем около 20 полеви състезатели, за да имаме горе-долу по двама равностойни играчи на пост, за да могат да се конкурират и да имаме необходимата ширина.

- В тима има и куп чужденци?

- Повечето по-класни български футболисти вече са ангажирани и имат договори с определени отбори. Трудно се намират наши момчета, които да имат нивото за силно представяне в родния елит. Това ни принуждава да търсим чужденци, които нямат големи финансови изисквания, но имат прилично ниво за българската Първа лига.

- Какъв Ботев да очакваме през новия сезон?

- Отбор, който играе агресивно и атакуващо. Да контролираме топката, да играем бързо в атака и да се противопоставим и на най-добрите тимове в елита.

- Последните два сезона Ботев играе бараж. Сега пак ли това ще е целта?
– Аз съм забранил да се коментира, мисли, говори за изпадане. Целта е Ботев да се стабилизира и да заеме достойно място, което е далеч от дъното на класирането. Гледаме по-нагоре към местата, които ще ни дадат нужното спокойствие, за да играем по-красив и радващ феновете на отбора футбол.

- Ще се отрази ли напускането на Юлиян Ненов?

- Той остави една огромна дупка със заминаването си в Черна гора в тима на Сутиеска. Ние взехме чуждестранни футболисти на тази позиция и се надявам да го заместят достойно. Положително беше, че успяхме да върнем отново в Ботев Враца Даниел Генов, който е опитен играч. Той направи много силни сезони във Враца и е нужен на отбора.

- Какво първенство да очакваме?

– Нека този шампионат да бъде по-равностоен и интересен. Надявам се да има и по-голяма интрига, както при разпределянето на челните места, където ще е борбата между първите пет-шест отбора. Така ще е и във втората половина, където силите ще са по-изравнени. Аз се надявам ние да сме над втората половина и да успеем да изградим отбор, който да може да се конкурира с всеки един.

Още от Интервютa

Нападателят направи фурор, вкара 4 гола на Ботев (Вр)

Вижте мнението на легендата

Вижте мнението на играещия треньор на отбора пред NOVSPORT

Вижте мнението на селекционера на националния отбор по волейбол до 20 години

„Срещу ПАОК се доказа, че понякога в живота и във футбола не всичко е пари“, заяви Бижутера

Вижте какво каза Тим Кланси пред NOVSPORT

Вижте интервю с Ивайло Василев

Според треньора обаче е рано да се говори, че "червените" ще са фаворити в баскетболното първенство

Полузащитникът игра последните два сезона в Унгария, пак иска да опита в чужбина

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки