Майкъла за NOVSPORT: Това няма нищо общо с ЦСКА

Бившият изпълнителен директор обяви кой ще е шампион и с колко точки разлика

Георги Илиев е бивш футболист на ЦСКА. Бил е селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА. Майкъла коментира и ситуацията в червения лагер за NOVSPORT.

Новито първенство

Трудно е да говоря за новото първенство, защото още не е ясно докъде ще стигнат селекцията в клуба. Добър трансфер на ЦСКА ще бъде, ако вземат Флорина Иванова за пресаташе. Не знам как с тези момчета ще се борим с Лудогорец за титлата. Как да стане? Това няма нищо общо с ЦСКА. Вероятно сега се набляга повече на физическата подготовка, но нищо от видяното не ми допадна. Нито един играч не видях, който може да бъде лидер на този отбор. В нито една линия не видях нещо хубаво. В защитата беше безобразно слабо представянето, халфовата линия също. В нападение също нито едно положително нещо не видях. Тези млади момчета имат ли качества за ЦСКА и амбициите за шампионска титла и Европа? Млади са имат качества, може да успеят да се развият, но на този етап няма нищо с което да показват, че са достойни да носят червената фланелка. Говорим за конкуренция за шампионска титла… Те имат място в ЦСКА, но не и за отбор, който ще се бори за първо място в първенството. Нито един не видях и от българите, и от чужденците, който да ми направи впечатление. Даже Левски направиха много по-силни трансфери. Двете нови попълнения Шопов и Туфегджич също не ме впечатлиха. Лазар вкара два гола на камериери, градинари и т.н. Не мисля, че двамата са такъв фактор, че ЦСКА да разчита на тях. С този състав ще ни е трудно да запазим второто място от Левски.

Проблемите

Те са много и не зная откъде да започна. Имаме много хора с контузии, особено в защита. Треньорът Саша Илич работи с това, което има. Този материал, който разполага с него не отговаря на нивото и класата на ЦСКА и на феновете на клуба. Това ще се отрази в един момент през сезона. Сега ЦСКА не са готови за първенството. Този отбор с този състав няма шанс да е конкуренция на Лудогорец. Момчетата са добри, имат качества, но не могат да изместят разградчани. Тези футболисти не са доведени от Илич. Той не е участвал в нито един трансфер до този момент. Той не си е довел нито един играч. Моето мнение е, че на всички позиции имаме проблеми. Сега ако се продаде и Кайседо ще стане още по-тежко. Каквито и пари да му се вземат ще сме на печалба.

Управлението

От години казвам и повтарям, че ЦСКА се управлява неправилно, аматьорски дори. И феновете вече го осъзнаха и дойдоха на моето мнение - фракциите свалиха доверието си. Има една снимка на Гриша Ганчев, до него е Стойне Манолов, на "Армията" отпреди седем години. Обещаха много неща тогава пред хиляди фенове на ЦСКА но какво изпълниха? Идеята Дани Ганчев да поеме управлението е много добра. Той е интелигентно момче, но трябва да бъде оставен да действа. Гриша Ганчев е голям цесекар, но ЦСКА трябва да започне да прави пари от всичко, да се управлява правилно.

Стадионът

Концепцията за стадиона е добра, всичко е отлично. Това, което не ми харесва е, че всичко ще започне на 1-ви април. Деня на лъжата, това малко не ми харесва и никой не го коментира. Нито журналистите, нито никой. Как може да не му прави впечатление на никого. Журналистите трябва да питат 1-ви април не е ли лош ден за начало на този проект. Всяка друга дата е великолепна в сравнение с тази, дори и петък 13-ти е по-добре. Предлагам да не е 1-ви април. Иначе всичко е добре. Ганчев е добър бизнесмен и сроковете ще се спазят. Няма да сме като Левски без козирка, започнем ли стадиона ще го вдигнем. От ЦСКА още не са си пуснали молба при главния архитект на София за виза за проектиране за "Армията". Като получат виза за проектиране, ще разберат какво се разрешава да се построи в Борисовата градина. След това следва проектирането, узаконяване и се пуска за строеж"

Конкуренцията

С идването на Мъри Стоилов Левски се съживи. Вървят възходящо, в правилната посока, феновете всички са обединени, отборът им е на по-добро ниво от предната година, сега ще надграждат. Смятам, че Лудогорец ще спечели отново шампионската титла - между осем и десет точки преднина пред ЦСКА и Левски в крайното класиране. Любо Пенев е добър специалист, ще вдигне ЦСКА 1948. Видяхте какво прави той в контролите. Трябва обаче да го оставят да работи спокойно и да развие идеите си. В този клуб се събраха много цесекари, и то все известни имена - Любо, Ради Здравков, Спас Джевизов, Методи Томанов, Методи Деянов, Вальо Илиев. ЦСКА 1948 се напълни с цесекари, в ЦСКА на "Армията" има един Фичо. Това е. На ЦСКА 1948 им остава само да вземат "Армията". ЦСКА е стадионът и феновете, това е. Цветомир Найденов е голям цесекар, познавам го отдавна, и трябва да се замисли, че Бистрица не е подходящо място за софийски клуб. Трябва да си в града, защо да не вземат например стадион "Академик" и не го направят модерно съоръжение? 

Още от Коментари

„Червените“ с национал №15

„Знам какво представлява този клуб и офертата ми е релевантна"

„За нас е много добре, че тази пауза идва“

„След победата над Ливърпул всички се целуваха и плачеха“, спомнят си легендите на ЦСКА

Вместо да "надгради" след успехите, бизнесменът почти докара клуба до фалит

„Животът му би бил скучен, ако беше поставил рекорд още на 22 години“

„Синята“ легенда с коментар навръх 47-мия си рожден ден

Той говори след успеха с 1:0 над Атлетик Билбао

„Дори и да пропусне, после ще вкара“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки