Шампион с ЦСКА и Литекс обяви за NOVSPORT: Лудогорец е недостижим

На "Българска армия" имат още много работа

Ангел Червенков е на 58 години. Бил и футболист в Тунджа, Армеец, ЦСКА, Локомотив (ГО), Етър, Монтана. В „А“ група има 298 мача и 40 гола. Шампион на България през 1987 г. с ЦСКА и през 1991 г. с Етър.
Като треньор е бил начело на Черно море, Миньор, Каунас (Литва), Хартс (Шотландия), Литекс, Севастопол, Арсенал, Черноморец (Украйна). С Литекс е шампион на България през 2010 г, както и с Каунас през 2007 г. Ето как той коментира пред NOVSPORT ситуацията в ЦСКА.


Селекцията

В ЦСКА, на стадион "Българска армия" трябва да идват готови футболисти, които да заемат мястото си от ден първи. ЦСКА е гранд и в този отбор няма кой да те чака.
Ако във всеки трансферен прозорец се сменят по 10 състезатели, значи, че не е свършена добре работата в предишния. Не може през няколко месеца да се прави нов отбор. Когато един клуб има големи претенции, то той трябва да разполага с изграден гръбнак и изчистена визия, а да си тръгват и да идват по двама-трима футболисти, за да се освежи съставът и да се вдигне нивото. Според мен
селекцията в ЦСКА се бави защото виждаме, че на определени постове все още има липси. Още през пролетта бе ясно, че Кайседо си тръгва, а все още не знаем кой и как ще го замести.
Несериозно, непрофесионално от всяка гледна точка новото попълнение Назон да е с наднормено тегло. И това не са килограм или два, а вероятно много повече - 7 или 8. Какво да очакваме от него за в бъдеще? Ръководството също е знаело за проблема, защото наличието на мазнини в организма вече се установява много лесно.

Излишните

Във всеки клуб има футболисти, които пасват и такива, които в един момент не могат да намерят мястото си и се оказват излишни. В повечето случай се разбира, че този клуб не е за техните възможности. Двама от чужденците - Вилдсхут и Варела, получиха достатъчно шансове за първия отбор и не ги използваха. Ако бяха българи, отдавна да са забравени. Ангажиментът на клуба към тях е да им осигури работа и медицинско обслужване. Това е направено. Те сами показаха, че не стават за първия отбор, и затова са във втория.

Мачовете в Европа

ЦСКА е отбор в традиции в Европа и трябва да се направи така, че тези традиции да продължат. Срещу Македония ГП това не бе точно така. В ЦСКА се решават много сериозни въпроси в движение. Добре е отборът да спечели реванша и да набере увереност.

Целите

Очаквам отново Лудогорец да спечели титлата. Просто този отбор изглежда недостижим за останалите състави у нас. В Разград надградиха, имат отлична организация на всяко ниво и са над останалите.

Още от Коментари

"Червените" имат сили да отстранят и Базел

Мъри даде диагнозата: "Този отбор прескочи няколко етапа в своето развитие"

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Актуално

18:00 16/08 Струмска слава - Крумовград 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки