Карамаринов събра Европейската атлетика в Юджийн

В края на работната среща се включи и президентът на Световната атлетика лорд Себастиан Коу

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов събра на работен обяд представители на атлетическите федерации от Стария континент в Юджийн (Орегон), където се провежда 18-ото Световно първенство за мъже и жени.

В официалната си реч Карамаринов, който е и член на Съвета на световната атлетика и президент на Българската федерация по лека атлетика, спомена, че тази 2022-а е много специална за атлетиката, тъй като за първи път Световно и Европейско първенство за мъже и жени се провежда в една година.

Карамаринов отчете и проблемите, които е нанесла пандемията от коронавирус на спорта и начина, по който европейската атлетика се справи с кризата.

“Европейската атлетика проведе всичките си състезания по време на пандемията без Европейското първенство за мъже и жени в Париж, което трябваше да е през август 2020-а. Финансовото състояние на Европейската атлетика е много добро и очакванията от предстоящото първенство в Мюнхен от 15 до 21 август също са много положителни“, коментира Карамаринов.

Президентът на Европейската атлетика изрази и специалното отношение към представителите на украинската атлетика и даде пълната подкрепа на атлетическата общност на континента към нацията, която пострада от руската военна агресия.

Той похвали и Израелска атлетическа федерация, която за първи път организира континентално първенство (Йерусалим на 4-7 юли 2022-а).

В края на работната среща се включи и президентът на Световната атлетика лорд Себастиан Коу, който подчерта доброто взаимодействие между Европейската и Световната атлетика.

Още от Лека атлетика

Леката атлетика ми даде шанс за много страхотни спомени

“Открий шампиона в теб“ отново ще даде шанс на млади състезатели

С 13-ото най-добро време в историята...

Грейс Нвокоча беше хваната с остарин и лигандрол

39-годишният британец показа, че навлиза във форма

Кениецът записа и шесто място във вечната ранглиста

Ярослава Магучих си осигури първото място на Диамантената лига в Брюксел

Днес се навършват 35 години от великия скок в Рим

В Рим българката скача 209 сантиметра

Актуално

21:45 25/09 Уелс - Полша
21:45 25/09 Нидерлалндия - Белгия
21:45 25/09 Дания - Франция
21:45 25/09 Австрия - Хърватия
21:45 25/09 Фарьорски острови - Турция
21:45 25/09 Люксембург - Литва
19:00 25/09 Словакия - Беларус
19:00 25/09 Азербайджан - Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки