БОМБАТА НА NOVSPORT: Легенди почват акция "обединение" в ЦСКА

Вижте подробности

БОМБАТА НА NOVSPORT: Легенди почват акция "обединение" в ЦСКА

Няколко легенди на ЦСКА са сформирали неформален кръг с цел започване на действия по обединение в ЦСКА, научи NOVSPORT от няколко независими един от друг източници. Начело на групата е може би най-заслужилият бивш футболист на "армейците" Стойчо Младенов, влязъл в клубната митология с двата гола и отстраняването на носителя на КЕШ Ливърпул през 1982 година. А освен това донесъл и няколко титли на ЦСКА като треньор, включително последната засега през 2008 година.

Идеята на Стойчо и компания е да проведат срещи с феновете на "червените" в цялата страна и да бъдат като медиатор за евентуално обединение между ЦСКА-София на Гриша Ганчев и ЦСКА 1948 на собственика на EFBET Цветомир Найденов. Крайната цел е всички, които обичат "армейците" да са заедно, като бъде създаден отбор, който да стане хегемон във футболна България и редовен участник в групите на евротурнирите за години напред.

Дали това ще се осъществи е трудно да се каже, но е факт, че в момента доста знакови фигури на ЦСКА могат да бъдат видяни на стадиона в Бистрица по време на мачове на ЦСКА 1948. Освен работещите в клуба Любо Пенев, Ради Здравков, Спас Джевизов и Методи Томанов, на снощния мач с Лудогорец (2:2) присъстваха бившият президент на "червените" Валентин Михов, легендарният шеф на фенклуба Димитър Ангелов - Дучето, Калоян Стоянов - Цимбика и много други. Над 1500 фенове подкрепяха мощно тима на Цветомир Найденов, което е явен знак за течащите процеси в последните месеци.

Специалистите са категорични, че собственикът на EFBET е изградил много солиден тим, който под ръководството на Любослав Пенев вече спечели 4 точки срещу двата най-силни отбора в Efbet лига Левски и Лудогорец. Мнозина смятат, че ЦСКА 1948 в момента е в по-добро състояние от ЦСКА-София и това допълнително мотивира част от феновете да ходят по-често на мачовете в Бистрица.

Дали ще се стигне до обединение, как двамата собственици ще си стиснат ръцете и дали това изобщо е възможно, предстои да видим. Но е факт, че Стойчо Младенов и сподвижниците му искат за пореден път най-доброто за любимия си отбор. За добрите му намерения сочи и фактът, че той дойде на стадиона както за ЦСКА 1948 - Левски, така и за Локо (Сф) - ЦСКА. 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки