Беласица си върна нападател, чака камерунски тийнейджър

Лятната селекция продължава, съобщи кореспондент на Novsport.com

Беласица си върна нападател, чака камерунски тийнейджър

Селекцията в ОФК Беласица продължава с привличането на нападателя Илия Карапетров, съобщи кореспондент на Novsport.com.

Очаква се футболистът да вземе участие в първата тренировка за седмицата във вторник от 19:00 часа на стадион „Цар Самуил“.

Той е тренирал досега и няма да има проблеми със спортната си форма, за да вземе участие още в следващия мач в понеделник срещу Ботев-2 Пловдив, който всъщност ще бъде от третия кръг на Втора професионална лига.

Същият ще се играе на стадиона в Симитли. Илия Карапетров беше привлечен в мъжкия отбор на ОФК Беласица когато управител на клуба бе Венко Папалюгов.

Тогава по известни причини и различия между тогавашния легитимен и сегашния нелегитимен ръководител на футбола Карапетров и още няколко класни футболисти бяха принудени да напуснат, след като не им се обърна нужното внимание, и мъжкия отбор на Беласица търпеше загуба след загуба.

Но това вече е минало. Дано този път  на Илия Карапетров бъде оказано нужното внимание, за да може да помогне на мъжкия тим още в следващия мач срещу дубъла на Ботев Пловдив.

Всеки момент се очаква да пристигне 18-годишният халф от Камерун Ета Кофре. За последно е играл в отбора на Бес Стар Академи - участник във Втора лига на местното първенство.

Веднага след като подпише договор с ОФК Беласица може да се пристъпи към издаване на работна виза и да бъде картотекиран в БФС.

Все още не са уредени нещата с бразилския футболист Игар Фелипе. С клуба, в който е играл за последно, от ОФК Беласица не са в контакт.

При това положение се стигна до изпращане на писмо до Бразилската федерация, която да отговори Фелипе дали има сключен договор или не. Едва след това ще се правят постъпки за издаване на работна виза АЗ. 

До 6 септември 2022 година селекцията на ОФК Беласица ще бъде отворен процес. Ще се търсят само футболисти без договори.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки