Страхотно! България с трети бронз и четвърти медал на олимпийския фестивал в Банска Бистрица

Отлично представяне на нашите младежи

Страхотно! България с трети бронз и четвърти медал на олимпийския фестивал в Банска Бистрица

България спечели трети бронзов медал на Европейския олимпийски младежки фестивал в Банска Бистрица (Словакия). Елена Аргирова се нареди трета в тройния скок с резултат 12.44 м. Шампионка с 13.04 м е Аурея Бениусите от Литва, а среброто бе за Татяна Перейра от Португалия, скочила 12.51 м.

Това е трети медал за младите „лъвчета“ след бронзовите отличия на Боян Хаджитодоров в тройния скок и на Ирен Саръбоюкова в скока на височина. Също в петък във финала на бягането на 400 м с препятствия Димитър Панделиев се нареди 7-и с 56.93 сек.

Младежкият национален отбор по волейбол на България също спечели медал, след като се класира за финала и така си осигури поне сребро. Воденият Мартин Стоев тим надигра на полуфинала Чехия с 3:1 и днес от 16 ч. наше време излиза в решителния за златото мач срещу Италия, победила в другия полуфинал Турция с 3:0.

Междувременно, националният отбор на България по волейбол за девойки до 19 години загуби първия си мач в групата за разпределение на местата от 5-о до 8-0. Съставът на Мила Кьосева отстъпи пред Словения с 0:3 (23:25, 15:25, 24:26) и днес от 9.30 ч. наше време излиза в спор за седмото място с Румъния, загубила днес също от Словакия с 0:3.

В плуването на 800 м свободен стил Мария Живкова финишира в своята серия за 9:34,36 мин., което й отреди 13-о място в крайното класиране.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки