Иван Топузов: Банско ще бъде фактор в Трета лига

Вижте мнението на играещия треньор на отбора пред NOVSPORT

Дни преди старта на първенството на ЮЗ трета лига - 1 Иван Топузов от треньорския дует на мъжкия отбор на ФК "Банско" даде интервю за NOVSPORT, отговаряйки подробно на зададените му въпроси.

-Доволни ли сте с Боби Галчев от лятната подготовка на мъжкия отбор за новото първенство?

-Категорично да. Футболистите, с които работихме по време на подготвителния цикъл за новото първенство, дадоха всичко от себе си. Това се видя както по време на заниманията, така и от участията им в изиграните контролни срещи. От петте контроли, изиграни до момента, постигнахме три победи, едно равенство и инкасирахме една загуба от опитен отбор, участник в първенството на Нигерия. Именно в този мач дадохме шанс с колегата Галчев на по-младите и неопитни футболисти. 

-Кои са новите имена, с които подсилихте отбора и на колко футболисти ще разчитате по време на мачовете от есенния дял на първенството на групата?

-Новите футболисти, които одобрихме с Боби Галчев, са Димитър Петков от "Струмска слава" Радомир, и завърналите се Димитър Стоев от чужбина и Георги Фикиин от "Пирин" Разлог. Общият брой картотекирани пред ЗС на БФС е 22, от които двама вратари и 20 полеви играчи. 

-Какво е мнението ви за разделянето на ЮЗ трета лига на две групи?

-Според нас е по-добре, че отборите бяха разделени в две групи, както от финансова гледна точка, така и от изиграване на повече равностойни мачове, защото повече от отборите са на едно ниво. 

-Кои са отборите, претенденти за първото място?

-"Чавдар" Етрополе и "Марек" от град Дупница, които обявиха публично целите си за новото първенство. Отборът на "Чавдар" е изграден от много добри футболисти, направиха и добра селекция. "Марек" е отбор с традиции и ще търсят максималния брой точки от всички срещи за да се реализира целта им-завръщане отново във втора професионална лига. Не бива да се подценяват и третия отбор на ЦСКА-1948, "Славия ІІ" и "Септември ІІ" София. В тези отбори играят много млади таланти от школите им и съгласно Правилника е възможно в отделни срещи да намират място в основния състав на представителните им тимове. 

-Какви са целите пред вас от страна на ръководството на клуба?

-Да се класираме сред първите пет  от групата, за да добием право за плейофните срещи с останалите пет от другата група. Банско ще бъде фактор този сезон в Трета лига.

-Възможно ли е всичко това да стане реалност с наличните футболисти?

-Разполагаме с достатъчно опитни футболисти, между които личат имената на Боби Хазуров, Йордан Лечов, Костадин Слаев, Илия Мунин, Димитър Петков, Димитър Стоев, играещите треньори Боби Галчев и аз-Иван Топузов,  и по-младите таланти  Теодор Чолев, Жоро Рошков, Денис Ангелов и Милен Златков. 

-С кой отбор стартирате в първенството?

-В събота ще домакинстваме на третия отбор на ЦСКА-1948. Винаги първия кръг се играе много трудно, защото отборите не познават играта си. Нашата нагласа е да стартираме с победа и да зарадваме ръководството и феновете на стадион Свети Петър. 

-Каквo е посланието ти към любителите на футбола в Банско и района?

-Да идват все повече и по-често да ни подкрепят от трибуните най-вече в трудните моменти, когато не ни върви играта. Повече от сигурен съм, че футболистите, на които ще гласуваме доверие, ще зарадват феновете с качествена, разнообразна и резултатна игра. 

Още от Интервютa

Халфът разкри в интервю дали може да се върне на “Герена”

„Изключително важна точка за нас“

"Изпадат отборите, които играха честно, част от шефовете искаха да изпаднем"

Вижте мнението му

„Мирослава Паскова е истински боец и оставя сърцето си на полето“, обосновава решението си селекционерът Лоренцо Мичели

„Александър Томаш изпълни целта и трябва да остане“

„Не знам кои разбирачи коментират, че ще се разхождаме на финала“

„Стига оправдания“, отсече бившият директор и футболист на „червените“

"Трябва да изпълним последната си цел"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки