Бербатов финансира новото първенство на изключените от БФС клубове

То също ще е на два полусезона - есенен и пролетен

На 10 септември се предвижда да стартира Аматьорско футболното първенство, администрирано и финансирано от екипа и на кандидата за президент на БФС - Димитър Бербатов, пише в днешния си брой "Мач Телеграф".

В него ще участват изключените клубове след алтернативния конгрес на централата в НДК през март, който избра легендарният нападател за президент на централата, но съдът в крайна сметка отхвърли решенията на този форум.

" Една мечта е вече реалност. Едно начало, което ще позволи на всеки отбор, преустановил дейност заради БФС и техните рестрикции, и финансови тежести, отново да участва и практикува любимата игра. Нещата са повече от впечатляващи! Футболните клубове няма да заплащат нищо нито съдии, нито доктор, поемат си само охраната на мача.“, обяви един от участниците на специална среща на отборите от областите София и Перник с бившия играч на ЦСКА и Лудогорец - Михаил Александров, който също е част от екипа на Бербатов.

Формата на първенството ще е в два полусезона - есенен и пролетен.

За сега, сигурни са 8 отбора, като се очаква те да станат 10. Твърди се, че организаторите са намерили финансиране от спонсори и дори има награден фонд от 2000 лева за този, който завърши на челната позиция. Средства обаче ще има като бонус за всички участници. Паралелно с първенството ще има и турнир за специална купа по правилата, по които се организира и Купата на България.

Подобна среща е имало с клубове от Северозапада, а ще има и в други региони. Става въпрос за такива аматьорски отбори, които не искат да плащат за пререгистрация и да кандидатстват наново за членство в системата на БФС.

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки