Надал отказа Монреал, завръщането му се отлага

Вижте подробности

Испанският тенисист Рафаел Надал отложи завръщането си на корта след контузията, която го принуди да се откаже на полуфиналите на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Тогава той получи разкъсване на коремен мускул.

Надал планираше да играе на надпреварата от сериите "Мастърс" в Монреал (Канада) между 8 и 14 август, но отново е изпитал болки и няма да рискува с участието си.

"По време на ваканцията ми и последвалото подновяване на тренировките всичко вървеше добре в последните седмици. Преди 4 дни обаче, когато тренирах сервиса си, както и вчера, усетих лек дискомфорт", обяви Рафаел Надал в профила си в социалната мрежа Туитър.

"Заедно с екипа ми решихме да не пътувам за Монреал и да продължа да се подготвям без да прибързвам. Искрено благодаря на директора на турнира Южен Лапиер и целия екип за разбирането и подкрепата, която винаги са ми показвали, и днес не беше изключение", добави Надал.

"Надявам се отново да играя в Монреал. Това е турнир, който обичам и съм печелил 5 пъти пред публика, която винаги ме е приветствала. Нямам избор, трябва да бъда разумен на този етап и да мисля за здравето си", написа още испанецът.

Още от Тенис

Той победи на двойки заедно с Филип Бергеви

Вижте подробности

Вижте какво написа българинът в Инстаграм

"Нейното присъствие ми помогна много", заяви тя

Стан Вавринка ще пристигне в София между 22 септември и 5 октомври

Българинът отвя представител на домакините за 92 минути в мач, прекъснат заради дъжд

Нашата тенисистка надви Олександра Олийникова (Украйна) с 6:1, 6:2 за 91 минути.

Андрей Мартин е дал положителна пробра за химично вещество, наподобяващо тестостерона

„Това е най-трудното нещо, което някога мога да си представя“, призна тя

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки