Шумахер напуска Формула 1?

Синът на Михаел Шумахер все още не е подписал нов договор с Хаас

Шумахер напуска Формула 1?

Мик Шумахер може да остане без място във Формула 1 за догодина в резултат на трусовете на трансферния пазар, стартирани от Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо. Синът на Михаел Шумахер има договор с Хаас до края на 2022, но отборът засега не дава знаци, че е готов да предложи нов контракт на пилота. 

По-рано се спекулираше с идеята, че Мик може да смени Фетел в Астън Мартин, но в крайна се оказа, че там отива Алонсо. Фетел е лобирал пред Лорънс Строл точно за Мик, но канадският милиардер е избрал много по-опитния и много по-успешен Алонсо, въпреки че испанецът е много по-скъп от Мик.

Тепърва предстои да се потвърди информацията, че Шумахер-младши е загубил подкрепата на Ферари и лично на Матиа Биното. Все още не са ясни причините за този разрив, ако той е факт, но това ще е важно за разпределението на местата в Хаас догодина, тъй като Ферари има влияние при избора на единия пилот на тима.

Другият вариант за Шумахер се смяташе, че е да премине в Уилямс, но там кандидатите да станат съотборници на Алекс Албон са сериозна бройка. Смята се, че доставчикът на мотори на Уилямс Мерцедес иска да сложи на мястото Никола Латифи шампиона във Формула Е Ник де Врийс. В същото време собственикът на тима Dorilton Capital най-вероятно ще държи на американския пилот от Формула 2 Логан Сарджънт, а шефът на тима Йост Капито иска да задържи Латифи, тъй като неговите спонсори осигуряват сериозна част от бюджета на тима.

Алфа Ромео също е вариант, но това шансовете на Гуаню Джоу да остане и догодина са сериозни, освен това звездата на младежката програма на италианската марка е Тео Пуршер от Формула 2.

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер вече заяви, че бъдещето на Мик в тима ще се обсъжда най-рано в края на август, веднага след края на лятната пауза, но преговорите може да се проточат и до края на сезона и това едва ли ще допадне на Шумахер-младши и мениджмънта му, тъй като времето не е в негова полза.

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки