Григор се срина срещу Корда и напусна Вашингтон

След като водеше с 1:0 сета, при доиграването българинът показа различна игра

Григор Димитров загуби мача си срещу Себастиан Корда от турнира във Вашингтон 500. Както е известно, дъжд прекъсна вчерашния мач  на най-добрия български тенисист от осминафиналите срещу американеца при резултат 6:4, 0:0 (40:40) в полза на Григор, но днес той беше далеч от познатата си игра и в крайна сметка допусна пълен обрат до 1:2 сета (6:4; 1:6; 2:6).

Мачът беше подновен от 40-40 в първия гейм на втория сет при сервис на Корда. Американецът започна позитивно с форхенд-уинър по обратния диагонал веднага след началния удар за авантаж, а после Григор не се възползва от създаденото предимство в разиграването и прати бекхенд в мрежата. Така след три пропуснати брейк-бола, макар и във вчерашния ден, Димитров изостана с 0:1 в резултата.
 
Хасковлията обаче бързо изравни, след като даде едва точка на своя съперник във втория гейм. В третия гейм Григор стигна до 30:30 след двойна грешка на Корда. Американецът обаче беше безгрешен в следващите две разигравания и отново излезе напред. При подаването на Григор му се наложи да играе на втори начален удар, което доведе до два гейм бола за съперника му. Първият беше спасен със смач, но при втория Корда поведе с 1:3. 
 
Гришо стигна до възможност за рибрейк при 40:30, но Корда наниза ас и вкара гейма в дюс. Прекомерните рискове от начален удар се оправдаха и не само неутрализираха опасността с брейк-бола, но и му спечелиха проблематичния гейм за 1:4. Хасковлията спечели първите две точки при своето подаване, но след това позволи на Корда да стигне до нов брейкбол. 22-годишният американец пропусна първия, но спечели втория такъв. При своето подаване представителят на домакините нямаше проблеми да изравни сетовете. 
 
Третият сет започна с добра игра на Димитров, който поведе с 40:15, а след това взе подаването си на 30. Корда обаче не даде много шансове на нашенеца и бързо изравни. В маратонския трети гейм на третия сет Григор трябваше да спасява пет брейкбола, но при шестата допусна нов пробив, с който Корда поведе с 2:1. Хасковлията спечели първата точка при подаването на американеца, след което Себастиан вдигна нивото си на игра и затвърди брейка. 
 
Димитров съвсем свали гарда и допусна нови две точки за пробив в полза на американеца. Българинът стигна до дюс, но Корда наложи волята си и дръпна с 1:4. Американецът не срещна особени трудности и взе своето подаване, за да бъде на гейм от победата. Гришо намали изоставането си на 2:5 след гейм на 0. 

Още от Тенис

Вижте подробности

Вижте какво написа българинът в Инстаграм

"Нейното присъствие ми помогна много", заяви тя

Стан Вавринка ще пристигне в София между 22 септември и 5 октомври

Българинът отвя представител на домакините за 92 минути в мач, прекъснат заради дъжд

Нашата тенисистка надви Олександра Олийникова (Украйна) с 6:1, 6:2 за 91 минути.

Андрей Мартин е дал положителна пробра за химично вещество, наподобяващо тестостерона

„Това е най-трудното нещо, което някога мога да си представя“, призна тя

Мачът трябва да започне около 19,30 часа

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки