Черно море взе трите точки от Берое след дузпа и късен гол (ВИДЕО)

Варненци играха над 75 минути с човек повече на терена

Черно море взе трите точки от Берое след дузпа и късен гол (ВИДЕО)

Черно море надви с 2:0 Берое при гостуването си от 5-ия кръг в efbet Лига. Варненци над 75 минути играха и с човек повече на терена, а дузпа и гол в самия край им донесоха трите точки.

Мачът започна с интересни атаки към двете врати. Първата по-опасна такава дойде в 6-ата минута, когато Виктор Попов бе изведен на дясното крило. Младият българин я овладя добре, нахлувайки в наказателното поле и стреля по диагонала, но Иван Караджов се намеси добре и изби топката. 

След това положение играта се успокои, като и двата отбора стояха добре прибрани в защита. 

След 13 минути игра Димитър Стоянов получи топката на добра позиция в наказателното поле, но се забави при обработването и футболист на Черно море притича, за да блокира удара му вляво по диагонала от вратата на Иван Дюлгеров. 

Три минути след това Луизиньо свали с гърди топката към връхлитащия в наказателното поле Стив Траоре, но футболистът с №11 на гърба пропиля страхотния щанс, пращайки топката покрай десния страничен стълб. Така се стигна до 21-ата минута, когато Мади Кейта получи прекрасно подаване, разсичащо защитата, от Васил Панайотов. Евгений Сердюк заблуди защитата на Берое и така топката стигна до Кета, който преодоля Иван Караджов, но бе спънат от Лукас Мартинс и съдията Георги Иванов посочи точката на дузпата. 

Реферът обаче бе привикан да разгледа ситуацията с ВАР за евентуален червен картон на футболиста на Берое. След консултацията със системата, Иванов премахна жълтия картон и изгони Лукас Мартинс в 25-ата минута. 

Зад топката при дузпата застана Евгений Сердюк, който в 26-ата минута хладнокръвно прати топката в мрежата на Караджов - 1:0 за Черно море.  След почивката варненци започнаха по-силно в търсене на втори гол. В 52-ата минута Мазир Сула нахлу в наказателното поле от лявото крило и центрира по земя, но бранител в зелено изби топката. 

Две мминути след това Сердюк се бе изнесъл на дясното крило и получи топката. Последва центриране в наказателното поле, където Матиас Курьор стреля с глава, но топката бе слаба и не затрудни Караджов. 

След 57 минути игра се стигна до тежък сблъсък в наказателното поле на гостите. В него участваха Цветомир Панов, Луизиньо и Иван Дюлгеров, като се наложи влизане на медицински лица на терена, а Панов дори бе изнесен на носилка извън очертанията на терена. 

В 64-ата минута Берое получи прекрасен шанс да обстрелва вратата на Дюлгеров от пряк свободен удар на метър-два от границата на наказателното поле. Шутът на Серкан Юсеин обаче нацели стената. 
В 79-ата минута Стефан Велев получи топката на лявото крило и я върна към границата на наказателното поле. Там бе Мазир Сула, чийто шут обаче мина над вратата. 

Във втората минута на добавеното време Сердюк бе изведен с пас отдясно. Украинецът овладя топката в наказателното поле и я прати в мрежата на Караджов, но бе отсъдена засада при подаването към деветката на гостите. 

Берое - Черно море 0:2
0:1 Сердюк 23 (дузпа)
0:2 Златев 90+8

Стартови състави:

Берое: Караджов, Стоянов, Пиргов, Чавес, Мартинс, Юсеин, Луизиньо, Тунгара, Траоре, Николов, Мечев

Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Босанчич, Попов, Панов, Панайотов, Клементе, Кета, Курьор, Сила, Сердюк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки