Зверев шокира с разкритие за здравето си

Вижте подробности

Александър Зверев разкри, че отдавна има диабет тип 1 и вече е създал своя фондация, за да помага на хората да се борят с болестта. Олимпийският шампион по тенис е бил диагностициран още на четиригодишна възраст.
 
"Не мислех много за това, когато бях малко момче, но по-късно нещата доста се промениха. Искам да покажа, че можете да изминете много дълъг път с тази болест. Сега, много години по-късно и с успехи зад гърба си, се чувствам добре и достатъчно уверен, за да представя тази инициатива публично", заяви германският тенисист.
 
Зверев иска да бъде модел за подражание за хора, които вече са болни от диабет, но и подкрепа за децата, "които все още могат да избегнат заболяването с активен начин на живот и правилна превенция".
 
Неговата фондация финансира проекти за засегнати деца и младежи и осигурява инсулин и други жизненоважни лекарства.
 
"В привилегирована ситуация съм да живея живот, който винаги съм искал. Желанието ми винаги е било да играя тенис, да пътувам за турнири по целия свят и да бъда един от най-добрите в света. Фактът се дължи най-вече на моите родители и брат ми, които винаги ме подкрепяха безусловно по пътя ми и все още го правят", каза 25-годишният Зверев, който в момента работи по завръщането си на корта след сериозна контузия на връзките на глезена.
 
Диабетът е заболяване, което кара тялото да произвежда малко или никакъв инсулин. Първият тип, както в случая с Александър Зверев, все още не е лечим, а засегнатите трябва да си инжектират инсулин до края на живота си.

Актуално

18:00 16/08 Струмска слава - Крумовград 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки