Шефът на Зимния дворец: Вече пълзи мухъл по стените

"В момента работим постоянно, за да се нормализират условията", заяви Антон Иванов

Шефът на Зимния дворец: Вече пълзи мухъл по стените

Съоръжението е занемарено само за няколко месеца, обяснява Антон Иванов пред "24 часа".

Треньорката на фигуристката ни Александра Фейгин - Ина Лутай, обяви преди няколко дни, че положението в столичния Зимен дворец е отчайващо. А са се вдигнали цените за ползване на леда по времето на последното ръководство на “Академика 2011”.

“За съжаление, всичко е истина. Не мога да отрека нито една дума. Последните месеци не е работено. Климатикът е изключен, което създава конденз и мъгла. Вече мухълът започва да пълзи по стените”, обясни Антон Иванов, който от 1 септември се завърна като шеф на пързалката. През април с идването на Радостин Василев като министър той напусна по собствено желание. “Просто не исках да им доставя удоволствието да ме уволнят”, обяснява той. 

През юни, когато не е имало лед, е трябвало да бъде направена профилактика на съоръженията. Разбира се, не е пипнато нищо. Най-тревожно е положението с електрическата ролба, която бе купена от Италия. “Просто е трябвало да дойдат хора да я видят, както е по договор. Сега се страхувам, че дори гаранцията на машината е паднала. А тя излиза всеки час да оправя леда”, допълва Иванов.

Ролбата бе закупена по времето на Красен Кралев заради изискванията на международните федерации за провеждане на състезания и техните екологични изисквания.

“Притеснявам се, защото имаме европейско по фигурно пързаляне и световно по хокей. Ако някой дойде сега в залата, може директно да изгубим домакинството”, категоричен е шефът на Зимния дворец. И признава, че го е срам да се искат 265-270 лева на час за тези условия. 

Причината за тежкото състояние е изключеният климатик. "Той трябва да работи 24/7. Не знам защо е изключен. Така се появява кондензът, който се вдига към покрива, а след това слиза по стените", обяснява Иванов.

“Един човек си направи реклама и показа помещения, които никога не са били ремонтирани. Били са заключени и достъпът на деца до тях е забранен. Но това е минало. Проблемът е, че само за няколко месеца всичко е разсипано”, допълни той.

Бившият министър Радостин Василев направи разходка из съоръжението и показа ужасяващи кадри. “Истината излезе наяве. Ремонтът бе само на леденото поле и съблекалните, за да може да има състезания. Останалото бе просто самореклама”, допълва Иванов.

Според него положението става още по-сложно и заради един куп прекратени договори с наематели на различни помещения. “Някои от тях са скъсани от днес за утре, след като наемателят е напълно изряден. Притеснявам се, че може да се стигне до съдебни дела. А нали точно наемът от тези помещения е за това да бъде ледът по-евтин за спортистите. Явно е мислено за нещо друго”, казва Антон Иванов.

"В момента работим постоянно, за да се нормализират условията. Надявам се да се справим", каза оше управителят на съоръжението. В София има две пързалки - Зимен дворец и "Славия", които могат да се ползват за тренировки. Добри условия има на Камчия и Кранево, но те са в руски комплекси.  "А тази зала даде олимпийка в Пекин. Нали за това се борим. Това е голямата задача. Да помагаме на спортистите", завършва той. 

24 часа

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки