Левски губи Сундберг за около месец

Бранителят си контузи глезена

Левски губи Сундберг за около месец

Централният защитник на Левски Ноа Сонко Сундберг ще бъде извън терените около месец. Бранителят получи контузия в левия глезен при първото попадение на Локомотив (София) в събота, когато „сините“ загубиха с 2:3 в „Надежда“.

В 8-ата минута вратарят на столичани Пламен Андреев боксира центрирана топка от ъглов удар, след което се прицеми върху крака на национала на Гамби и Красимир Милошев вкара в мрежата на „сините“.

Медицинският щаб на Левски веднага прегледа глезена на Сундберг и посочи към резервната скамейка, че е необходима смяна. В игра на мястото на защитника се появи Роналдо, а Ноа бе откаран с линейка в болница, за да му бъде направена снимка и да се разбере сериозността на травмата. След извършения преглед е станало ясно, че няма счупване на глезена, но кракът ме и бил шиниран и първоначалните прогнози са, че Сундберг ще отсъства от терените за около месец.

Така Левски ще бъде без основния си защитник в дербито с ЦСКА – София в неделя. На негово място ще действа Келиан ван дер Каап. Но все още не е ясно на каква постройка ще заложи Станимир Стоилов. „Сините“ бяха без Сундберг и в мача за Суперкупата на България срещу Лудогорец, но тогава той бе наказан. Срещу разградчани си пролича липсата му и „орлите“ стигнаха до двата си гола след грешки в защитата на столичани.

Това е първа по-сериозна травма за гамбийския национал и до момента той не е пропускал повече от един мач за „сините“. Досега Сундберг има на сметката си 26 двубоя във всички турнири за Левски в които вкара един гол.

Междувременно централният нападател Билал Бари също ще пропусне дербито с ЦСКА – София. Мароканецът получи контузия по време на тренировка преди мача с Локо (Сф). Направен му е магнитен резонанс и резултатите дори са изпратени в Германия, където специалисти да споделят своето мнение. Медицинският щаб на „Герена“ чака отговора, след което ще определи сериозността на травмата.

Друг от контузените Жереми Петрис е на път да се завърне към нормалните тренировки. Той страдаше от разтежение в бедрото, но вече е възстановен и се очаква да се включи в заниманията през седмицата. Същото важи и за Асен Митков, който имаше вирус, но също вече е излекуван.

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки