Джузепе Кормио: Левски ще продължи да изгражда шампиони

Спортният директор на Кучине Лубе Чивитанова бе на работна среща в България

Джузепе Кормио: Левски ще продължи да изгражда шампиони

Спортният директор на Кучине Лубе Чивитанова - Джузепе Кормио, беше на работна среща в България по покана на ръководството на волейболен клуб Левски София. Двете страни взеха решение да бъде подписан договор за дългосрочно партньорство между актуалния волейболен шампион на Италия и българския клуб.

Кормио даде специално интервю за официалния сайт на "сините".

"Подобни условия няма и в Италия. Дори центърът на италианската федерация в Милано не е толкова добър и функционален, както базата на Левски. Останах много приятно изненадан и учуден. Познавайки Владимир Николов и Андреа Буратини, и говорейки с тях предварително, не ми бяха описали всичко в пълни детайли и колко хубаво е всъщност. Практически, преди да видя със собствените си очи, не очаквах чак подобно нещо", заяви специалистът.

Той коментира и партньорството между Лубе и Левски.
"Бихме искали да се поучим как можем да развиваме детско-юношески спорт и да имаме на разположение такива изключителни и функционални пространства за спорт, което е много важна част от развитието. Лубе е отбор на изключително ниво, един от най-добрите в света. Искаме да подобрим и надградим базата, която Левски има, за развитието на младите волейболисти. Да дадем възможност на младите талантливи играчи, на тези, които покажат, че го заслужават, един ден да може да играят в Лубе, докато в същото време очакваме българският шампионат да се развива през годините и един ден да стане на ниво като италианския. Ние не сме тук, за да вземаме играчи. Много по-лесно е да изчакаме някой да стане добър и да го вземем после. Ние имаме "ноу хау" как се получават нещата на най-високо ниво, Левски има много таланти. Вярвам, че това е шампионска смес за бъдещето. Вярвам, че с добра съвместна работа може да извлечем най-доброто и за двата клуба, и за волейболистите. И да растем заедно", каза още италианецът.

Кормио се върна и на миналия сезон, когато Чивитанова триумфира на първото място в Италия, а през следващото първенство Алекс Николов ще играе в Кучине Лубе.
"Беше особена година, в която спечелихме първата си титла всички заедно. Вярвам в Алекс (Николов), надявам се и му пожелавам да успее да повтори постиженията на баща си, а ако постигне повече, всички ще сме щастливи. Алекс не трябва да го смятаме за най-голямото доказателство, защото има ДНК, което му дава предимство в сравнение с други деца. Очакваме от Левски да произведе шампиони, които не са синове на шампиони. За да взема това момче (Алекс николов), значи вярвам в неговите способности. Но съм уверен, че той ще може да се бори, уверен съм, че има всичко да развие потенциала си, още повече, че конкуренция са му и три момчета на неговата възраст. При всички положения най-важното си остава какво ще покаже той", завърши Джузепе Кормио.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки