Джузепе Кормио: Левски ще продължи да изгражда шампиони

Спортният директор на Кучине Лубе Чивитанова бе на работна среща в България

Спортният директор на Кучине Лубе Чивитанова - Джузепе Кормио, беше на работна среща в България по покана на ръководството на волейболен клуб Левски София. Двете страни взеха решение да бъде подписан договор за дългосрочно партньорство между актуалния волейболен шампион на Италия и българския клуб.

Кормио даде специално интервю за официалния сайт на "сините".

"Подобни условия няма и в Италия. Дори центърът на италианската федерация в Милано не е толкова добър и функционален, както базата на Левски. Останах много приятно изненадан и учуден. Познавайки Владимир Николов и Андреа Буратини, и говорейки с тях предварително, не ми бяха описали всичко в пълни детайли и колко хубаво е всъщност. Практически, преди да видя със собствените си очи, не очаквах чак подобно нещо", заяви специалистът.

Той коментира и партньорството между Лубе и Левски.
"Бихме искали да се поучим как можем да развиваме детско-юношески спорт и да имаме на разположение такива изключителни и функционални пространства за спорт, което е много важна част от развитието. Лубе е отбор на изключително ниво, един от най-добрите в света. Искаме да подобрим и надградим базата, която Левски има, за развитието на младите волейболисти. Да дадем възможност на младите талантливи играчи, на тези, които покажат, че го заслужават, един ден да може да играят в Лубе, докато в същото време очакваме българският шампионат да се развива през годините и един ден да стане на ниво като италианския. Ние не сме тук, за да вземаме играчи. Много по-лесно е да изчакаме някой да стане добър и да го вземем после. Ние имаме "ноу хау" как се получават нещата на най-високо ниво, Левски има много таланти. Вярвам, че това е шампионска смес за бъдещето. Вярвам, че с добра съвместна работа може да извлечем най-доброто и за двата клуба, и за волейболистите. И да растем заедно", каза още италианецът.

Кормио се върна и на миналия сезон, когато Чивитанова триумфира на първото място в Италия, а през следващото първенство Алекс Николов ще играе в Кучине Лубе.
"Беше особена година, в която спечелихме първата си титла всички заедно. Вярвам в Алекс (Николов), надявам се и му пожелавам да успее да повтори постиженията на баща си, а ако постигне повече, всички ще сме щастливи. Алекс не трябва да го смятаме за най-голямото доказателство, защото има ДНК, което му дава предимство в сравнение с други деца. Очакваме от Левски да произведе шампиони, които не са синове на шампиони. За да взема това момче (Алекс николов), значи вярвам в неговите способности. Но съм уверен, че той ще може да се бори, уверен съм, че има всичко да развие потенциала си, още повече, че конкуренция са му и три момчета на неговата възраст. При всички положения най-важното си остава какво ще покаже той", завърши Джузепе Кормио.

Още от Волейбол

Той е отворен за позицията

Вижте подробностите тук

„Искам да се извиня на всички за лошите резултати, знам какво трябва да направя”

Нашите играят утре последната си среща от груповата фаза срещу тима на Казахстан

Момичетата ни са с три загуби до момента - от Германия, Сърбия и САЩ

Нашите момичета измъкнаха гейм на олимпийските шампионки от САЩ

"Не сме избрали още нов национален треньор!"

Гибона 4 г. бе селекционер на националите, с които стана четвърти в Европа

Олимпийският шампион САЩ е съперник на България тази вечер

Актуално

15:00 03/10 ЛОКО ПД - ЦСКА 1948 1:3
17:30 03/10 ЦСКА - ПИРИН 2:1
20:00 03/10 БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 0:1
21:45 03/10 Верона - Удинезе 1:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки