Има ли топла плевенска връзка между Руди Гела и световна софтуерна компания?

Нови скандални разкрития

Има ли топла плевенска връзка между Руди Гела и световна софтуерна компания?

Повече от денонощие цяла България се пита коя е компанията облажила с милионен договор за ненужен продукт на гърба на бюджета в последните министерски мигове на Руди Гела.

Защитената с търговска тайна скандална сделка бе описана косвено от новия министър Весела Лечева като „НСБ ЕАД не поддържа спедиторска и складова синхронизация и няма необходимост от подобен продукт, който е подходящ за използване от големи компании с десетки хиляди абонати и потребители, както и за мащабни производства. Това е изключително скъпоструващ продукт.”. Какъв може да е този изключително скъпоструващ продукт, който поддържа спедиторска и складова синхронизация и е подходящ за използване от големи компании с десетки хиляди абонати и потребители, както и за мащабни производства?

Запознати с портфолиото на големите софтуерни компании и с потайностите на плевенските приятелски кръгове откриват интересни взаимовръзки и съвпадения.

Цитираният от министър Лечева заемащ длъжността председател на Съвета на директорите на НСБ ЕАД към онзи момент и едновременно изпълняващ функцията секретар-протоколчик на Съвета на директорите Владислав Божиков е съгражданин на Гела, инсталиран от последния през март тази година в ръководството на държавното дружество, без преди това да е имал какъвто и да било опит както в спорта, така и в управлението на държавни предприятия и активи. Същият Божиков изглежда едновременно е ръководил заседанието, записвал е какво се случва на него и накрая е прибрал протоколите незнайно в кое чекмедже щом и до момента те не са нито предадени на новото ръководство, нито намерени от него. Интересно е дали той е написал и ръкописните платежни, с които някой е тичал да преведе въпросния милион – да не би случайно електронното банкиране да закъса и ръководството да бъде сменено преди парите да тръгнат нанякъде.

Председателят-директор-секретар-протоколчик Божиков е дългогодишен приятел с друг плевенчанин. Младият и амбициозен Здравко Пешаков изненадващо се издигна до позицията управляващ директор за България на SAP – една от най-големите софтуерни компании в света. Така той стана един от най-младите управляващи директори в региона. Издигането му до високата позиция бе обявено на 01 август тази година – денят в който Руди е подписал споменатият милионен договор в предпоследния ден на своето кратко, но скандално министерстване.

Запознати твърдят, че дългогодишната дружба на Владислав Божиков и Здравко Пешаков е довела до чудесни бизнес отношения и с Радомир Миланов – деклариран като един от действителните крайни собственици на САП България, който договори стратегическото й партньорство с А1преди 2 години с шефа на мобилния оператор Александър Димитров.

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки