Лоренцо Мичели: Трябва да сме реалисти

"Националният отбор е чест", посочи капитанката Елица Атанасийевич

Лоренцо Мичели: Трябва да сме реалисти

Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Лоренцо Мичели мечтае българките да преминат втората групова фаза на предстоящото Световно първенство. Италианският специалист анализира ситуацията в състава и коментира противниците броени дни преди началото на Мондиал 2022 в Нидерландия и Полша.

"Всичко върви по план, тренираме на пълни обороти. Трябва да бъдем готови за първата част от Световното първенство. САЩ и Сърбия са двата съперника на високо ниво. Канада и Германия са с нашата класа. Ще бъде много голяма битка за точки Важно е да спечелим повече, за да може да продължим напред. Имаме някои нови състезателки, също като другите отбори.  Стараем се да даваме най-доброто. Можем да направим изненада във всеки един двубой. Мечтата ми е да минем втората групова фаза", заяви Мичели пред медиите.

Той е категоричен, че напрежението няма да бъде върху по-младите волейболистки от състава на България.

"Преди всичко трябва да бъдем реалисти. Знаем, че цялостно възможностите са изравнени. Трябва да се борим здраво в първата фаза и да поднесем изненада във втората. Напрежението в никакъв случай няма да бъде върху по-младите. В състава има микс между опит и младост. Сега е моментът да се направи следващата крачка от развитието. Вярвам, че може да направим нещо значимо", каза още Лоренцо Мичели.

Първата среща на България от Световното първенство е на 25 септември срещу Германия в Арнем, а днес очакванията си за форума сподели и капитанката Елица Атанасийевич:

"Позитивни сме и продължаваме да се подготвяме. Има много млади момичета в състава. Знаем, че не можем да се сравняваме с първите четири тима в класирането от Лигата на нациите. Има някои технически неща, с които можем да помогнем на младите, но това е начинът за развитие. Националният отбор е чест и те трябва да се съобразяват с това. Няма никакъв проблем със сработването. Целта е да излизаме с високо вдигнати глави след всеки един мач. Важно е да се раздаваме на сто процента и да не допускаме изненади. Целта е да дадем максимума във всяка една среща.“

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки