Ивелин Попов подкрепи инициативата "Избери живота"

Един от най-добрите футболисти на Левски застана зад каузата

Един от най-популярните български футболисти Ивелин Попов влезе в отбора на звездите, които застанаха зад инициативата "Избери живота" #СприНавреме.

Халфът на Левски и бивш капитан на националния отбор е поредният известен спортист, който застава зад каузата.

Тя стартира на Международния ден на младежта 12 август и е провокирана от зачестилите инциденти на пътя, много от които с фатален край. Инициативата е насочена и срещу злоупотребата с алкохол и наркотични вещества. Кампанията е надпартийна и цели да ангажира възможно най-много обществено внимание и гражданска подкрепа.

Точно месец след официалното обявяване на кампанията към нея се присъединиха звездите на българския футбол Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Христо Йовов. Те подкрепиха „Избери Живота“, позирайки с тениска с логото на инициативата.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов също стана посланик на „Избери живота“, призовавайки за повече внимание на пътя.

Момчетата от юношеския национален отбор на България до 17 и до 19 години излязоха на терена с тениски на инициативата и записаха индивидуални послания, с които отправиха своя призив: Избери живота!

Отборите на Ботев (Враца) и Спартак (Варна), както и популярни спортни лица от Враца и региона също подкрепиха кампанията. Техния пример последваха футболистите от Марек и Пирин (Гоце Делчев).

Първи посланици на кампанията, призоваваща за край на агресията на пътя, станаха големи известни български спортисти като Божидар Темелков, Ивайло Иванов, Йордан Минчев, Теодор Салпаров, Владислав Стоянов, Христо Христов, Мадлен Радуканова, Ренета Камберова и Станимира Петрова. Те подкрепиха инициaтивата „Избери живота!“ #СприНавреме, като отправиха своите послания към младите хора в общо видео.

Още от Любопитно/Жълто

Аржентинецът отново е грабнат от лични драми

Белгийският селекционер Роберто Мартинес го защити

Двамата не постигнаха съгласие и скоро ще се изправят пред съда

Легендата на Рома ще се съди с бившата си съпруга Илари Блази

Камата зарадва малките си фенове с кратко съобщение

Приготовленията по поставянето на монумента в парк „Гео Милев“ са на финалната права

Очаква се скоро видеото да бъде публикувано от централата в социалните й мрежи

Вижте подробности

Димитров поговори с децата, отговори на въпроси, благодари им за усилията и им пожела успех

Актуално

15:00 03/10 ЛОКО ПД - ЦСКА 1948 1:3
17:30 03/10 ЦСКА - ПИРИН 2:1
20:00 03/10 БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 0:1
21:45 03/10 Верона - Удинезе 1:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки