Христо Стоичков влиза в нова роля

Български олимпийски и световни шампиони отправят послание за мир в специален късометражен филм

За втора поредна година България е домакин на Седмица на мира. По този повод организацията „Пробег на мира“, Националната гвардейска част и Асоциация „Докосни дъгата“ представят специален късометражен филм, озаглавен „Гласове за мир“, в който участие взимат най-успешният български футболист Христо Стоичков и редица български олимпийски и световни шампиони - състезателките по художествена гимнастика Ренета Камберова и Мадлен Радуканова, каратеката Ивет Горанова, боксьорката Станимира Петрова и джудистите Ивайло Иванов и Божидар Темелков. Във видеото участват още бегачите от международната щафета „Пробег на мира“ и представители на Националната гвардейска част.

Краткият филм, който е по идея на „Пробега на мира“ и концепция на Асоциация „Докосни дъгата“, има за цел да вдъхнови конкретни стъпки за постигането на мир. 

Тази година Пробегът на мира, Асоциация „Докосни дъгата“ и Дружество за ООН в България организират редица инициативи, посветени на мира в различни формати, като официалното честване на Mеждународния ден на мира ще се проведе на 23 септември в град Пазарджик, където специални гости ще бъдат Христо Стоичков, изтъкнати спортисти и официални лица.

Церемонията ще включва  връчване на наградата „Почетен факлоносец на мира“. С нея се удостояват хората, които влагат безкористно талантите и енергията си в служба на каузата на мира, проявявайки сила на духа, състрадание и доброта, помагащи за превръщането на нашия свят в единен дом на мир и хармония.

След церемонията Стоичков ще направи и първа копка на иновативния международен проект, който Община Пазарджик стартира - "Градина на света“ в Парк-Остров „Свобода“.

Още от Любопитно/Жълто

Звездата на ЦСКА 1948 беше поздравен от клуба

Вижте какво написа легендарната осмица за звездата на ПСЖ

Певицата най-накрая проговори

Вижте подробностите тук:

Лева вече носи такава в мача на Полша срещу Швеция през март

Паулина е американски модел, актриса и поп певица

Орен Ааронисе беше впечатлен от столичната зала

Един от най-добрите футболисти на Левски застана зад каузата

Вижте подробностите тук:

Актуално

21:45 25/09 Уелс - Полша 0:0
21:45 25/09 Нидерлалндия - Белгия 0:0
21:45 25/09 Дания - Франция 2:0
21:45 25/09 Австрия - Хърватия 1:1
21:45 25/09 Фарьорски острови - Турция 0:0
21:45 25/09 Люксембург - Литва 0:0
19:00 25/09 Словакия - Беларус 1:1
19:00 25/09 Азербайджан - Казахстан 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки