Илиана Раева: За първи път виждам толкова обективно съдийство в София

Президентът на БФХГ Илиана Раева похвали работата на съдиите

Президентът на БФХГ Илиана Раева похвали обективното съдийство на Световното първенство по художествена гимнастика в София и се изказа ласкаво за новия президент на Техническия комитет по художествена гимнастика във ФИГ Ноха Абу Шабана от Египет.

"Откакто съм в художествената гимнастика, за първи път съм свидетел на толкова обективно съдийство. Мога да подкрепя това мое твърдение с конкретни примери от петте дни на шампионата на планетата в София, но ще кажа само - респект Ноха Абу Шабана. Новият президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ направи огромна крачка към положителна промяна в съдийството в този субективен спорт. Разбира се, това не е само мое мнение, а на много от специалистите, с които разговарях, както и на ръководството на ФИГ. Промени, които бяха направени още от съдийския жребий, които мога спокойно да нарека революционни. Възхитена съм от желанието за максимална обективност в съдийството, което пролича на световното първенство. Това е пътят за развитие и еволюция на този набиращ скорост красив спорт! Още веднъж: Респект, г-жо Абу Шабана!", написа Раева в социалните мрежи.

Президентът на БФХГ за пореден път изказа мили думи за Стилияна Николова, която спечели бронзов медал в многобоя, три сребърни на финалите на отделните уреди и олимпийска квота за Париж 2024.

"Щастлива съм, че това крехко момиче носи в себе си силата и духа на един войн. Цяла книга мога да напиша за пътя й до спечелената квота и четирите медала, който завоюва от Световното първенство. Главни героини ще са тя и треньорката й Валя Иванова. Чудеса направиха двете за последните три години. Подобаващо място ще има за семейството й и за Бранимира Маркова. Не бих пропуснала и други, които имат принос, макар и малък, но го имат. Сериозен екип стои зад този успех. Но време за книги сега няма. Сега е необходима заслужена почивка, след това поредният сериозен анализ и здраво приземяване. Защото успехът е двуличен. Може да те озари, но може и да те заслепи. От мъдростта ни зависи. . . ", написа Илиана Раева във Фейсбук.

Още от Други спортове

Илиян Илиев си отиде на 57 години

Вижте подробностите за състезанието по бадминтон

Ето и подробностите за представянето на българката:

Вижте подробности

Международният турнир е в Благоевград този уикенд

Страхотно постижение за гимнастичките ни

Легендата в борбата Братан Ценов с интересно интервю

Двамата играха в демонстративен снукър мач

Дошлите за WINBET Snooker Special Рони О Съливан и Джими Уайт прерязоха лентата

Актуално

15:00 03/12 ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКО (ПД) 3:1
12:00 03/12 СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПД) 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки