ИЗВЪНРЕДНО: Дават всички договори на Руди Гела на прокурор!

Вижте подробности

Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Това заяви в студиото на "Денят започва"  по БНТ служебният министър Весела Лечева. Тя даде за пример договор за скъпия софтуер на Националната спортна база и договора за 1 млн. лева на Спортния тотализатор.

"Това, което през последните дни и седмици се опитват да наложат, че Нацоналната спортна база едва ли не работи на тефтер и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано е лъжа. Това беше един изключително скъпо струващ софтуерен продукт. Абсолютно ненужен за размерите, капацитета и потенциала на дружествата. Аз тука мога да кажа, че самият факт, че собственикът на фирмата поиска да бъде разтрогнат този договор показва за начина, по който е бил проведена цялата процедура, за стойността на продукта", заяви Весела Лечева - служебен министър на спорта.

Лечева уточни, че по отношение на разходите в последните дни преди да предадат властта, предишното управление в Спортния тотализатор и всички договори, разписани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.

Тя отново повтори своето намерение  за сериозни кадрови решения в началото на управлението й като служебен министър. Според нея, на база направените проверки, има незаконни действия от страна на предишното ръководство, но има и неморални действия.

Още от Институции

Руди Гела обижда журналисти

Новият селекционер Младен Кръстаич започна по отличен начин престоя си начело на "лъвовете"

Вижте подробностите тук:

Вижте подробностите тук:

Целият процес е свързан с диалог между Столична Община и БФС

Вижте мнението на Педро Санчес

Уволненият изп. директор на дружеството "Сердика спортни имоти" обжалва заповедта на Весела Лечева

Вижте част от злоупотребите на Руди Гела, установени до момента

Това обяви служебният спортен министър Весела Лечева

Актуално

21:45 25/09 Уелс - Полша 0:1
21:45 25/09 Нидерлалндия - Белгия 1:0
21:45 25/09 Дания - Франция 2:0
21:45 25/09 Австрия - Хърватия 1:3
21:45 25/09 Фарьорски острови - Турция 2:1
21:45 25/09 Люксембург - Литва 1:0
19:00 25/09 Словакия - Беларус 1:1
19:00 25/09 Азербайджан - Казахстан 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки