Българин на полуфинал на скиф световното по гребане

Другият българин в днешната програма – Кристиян Василев, отпадна на четвъртфинал

Българският състезател Лазар Пенев се класира на полуфинал в дисциплината скиф (лека категория) на Световното първенство по гребане в Рачице (Чехия). Другият българин в днешната програма – Кристиян Василев, който се състезава на класически скиф, отпадна на четвъртфинал.

В дисциплината скиф (лека категория) Пенев завърши 3-и в четвъртата четвъртфинална серия и това беше достатъчно, за да вземе квота за полуфиналите по пътя към титлата. Пенев даде време 7:08.46 минути. Първи в потока е Габриел Соареш (Италия) със 7:02.32 минути, а след него остана Сид Али Будина (Алжир) със 7:02.65. Българското момче изпревари с почти 3 секунди Хю Муур от Република Ирландия за последната квота.

Първите трима гребци във всяка серия продължават към полуфиналите. Полуфиналите с участието на Лазар Пенев са утре, 22-и септември, след 12.00 часа българско време.

В класическия скиф Кристиян Василев остана на последното 6-о място в своята четвъртфинална серия и отпада от надпреварата. Той даде време от 7:51.16, почти на минута изоставане  от победителя Джордан Пери от Нова Зеландия. Василев остана и на малко над 30 секунди след 5-ия в поток 4 Матео Сартори.

Още от Други спортове

Вижте подробностите тук:

Близо 200 състезатели премериха сили в първото издание на турнира

Вижте подробности

Илиян Илиев си отиде на 57 години

Вижте подробностите за състезанието по бадминтон

Ето и подробностите за представянето на българката:

Вижте подробности

Международният турнир е в Благоевград този уикенд

Страхотно постижение за гимнастичките ни

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки