Отново ще има световната купа по ски скок в САЩ

Последното състезание е било през 2004-а година в Парк Сити, щата Юта

Световната купа по ски-скок се завръща в САЩ за първи път след близо две десетилетия. Международната федерация по ски (ФИС) съобщи, че старт от Световната купа по ски-скокове е насрочен за февруари в Лейк Плесид.

Последното състезание в ски-скока на територията на САЩ е било през 2004-а година в Парк Сити, щата Юта. А за последен път Световната купа е провеждала част от стартовете си в Северна Америка изобщо е през 2009-а година във Ванкувър, Канада.

"Това решение и домакинството е момент, който променя играта за нашата федерация, коментира изпълнителният директор на Асоциацията по ски-северни дисциплини на САЩ Адам Провост. Възможността да докараме най-добрите ски-скачачи в света в Лейк Плесид дава за нашия спорт платформа за израстване. Ние сме далече от стандартите в този спорт от около 20 години и е време да се върнем на по-близките места то върха.

Организаторите се спряха на Лейк Плесид като крайна мярка, след като предвидената преди това дестинация Айрън Маунтийн (щата Мичиган) стана неизползваема. Лейк Плесид е традиционен американски зимен център, домакин на Олимпийски игри през 1932-а и през 1980-а годин. Регионалното ведомство на спорта на щата Ню Йорк пък инвестира допълнително сериозни средства, за да поддържа високото му ниво.

"Да имаме Световна купа по ски-скок в САЩ е пример, който ще отключи интереса на много хора, доволен е треньорът на националните отбори на страната по този спорт Андерс Джонсън.

Още от Зимни спортове

Победител стана полякът Давид Кубацки

Тарту Вялк 494 спечели с 12:3 в София

Вижте подробности

Ще търсим решение спортистите на двете държави да се върнат в състезанията, обяви Томас Бах

Вижте подробностите тук:

Вижте нови разкрития за спортния ексминистър

"В момента работим постоянно, за да се нормализират условията", заяви Антон Иванов

Още със стъпването на пързалката попадаш в мъгла

Милена Тодорова остана на крачка от топ 20 в Германия

Актуално

15:00 03/10 ЛОКО ПД - ЦСКА 1948 1:3
17:30 03/10 ЦСКА - ПИРИН 2:1
20:00 03/10 БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 0:1
21:45 03/10 Верона - Удинезе 1:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки