Кръстаич обяви кой ще е капитан

Вижте подробности

Кръстаич обяви кой ще е капитан

Селекционерът на България Младен Кръстаич говори пред медиите преди утрешния двубой срещу Гибралтар в Лигата на нациите. Той заяви, че българските футболисти са много добре наясно за важността на мача.  Сръбският треньор обяви също, че Кирил Десподов е новият капитан на „трикольорите“.

"Лъвовете" посрещат своя съперник в Разград от 21:45 часа и при победа ще си осигурят оставане в Лига С на турнира на УЕФА.

"Много съм доволен от подготовката до момента, нямаме контузени, така че всички ще бъдат готови за мача", започна сърбинът и веднага след това беше попитан колко дебютанти ще има, кой от тримата вратари ще започне под рамката и кой ще бъде капитан.

"Дебютанти? Не деля футболистите на новопристигнали и играли преди това. За мене това е без значение. Който има български паспорт, е добре дошъл да представлява България. За мене няма бивши и нови. Хората в списъка са най-добрите повикани".

"Не съм човек, който обича да говори за предишните мачове, така че гледаме този мач. Но когато в предишната среща България и Гибралтар завършиха 1:1, цяла Европа беше изненадана от този резултат – с цялото ми уважение към Гибралтар. Никога не деля отборите на фаворите и не-фаворити – всеки противник има моето уважение, където и да съм бил треньор".

"Относно вратарите ще кажа, че имаме трима добри вратари и всеки един може да пази. Утре ще разберете кой ще бъде под рамката. А за капитана на отбора – вероятно сте разбрали от публикации, от вестниците, от роднини или приятели. Кирил Десподов ще бъде капитан", заяви Кърстаич в началото на своето експозе.

"Мачът е важен, защото с една победа ще останем в Лига С със сигурност. Футболистите го осъзнават и са наясно, че първата ни цел е това. Футболистите сами знаят какво могат, имат достатъчно сили и качества. Сега ни трябва подкрепата на публиката, за да стигнем до победата. Знам качеството на всеки един футболист. Но няма да търсим алиби в случай на неуспех", допълни сърбинът.

Попитан за дългосрочни цели или задачи, Кърстаич отказа да влезе в тази тема и отново се върна на утрешния двубой: "Най-важното, номер 1 като задача е да изиграем един добър мач с Гибралтар. За момента футболистите заслужават само похвали затова, което показват на терена и покрай терена в последните дни. Сигурен съм, че всеки от тях ще даде не максимума, а буквално своя дан и принос за победата на България. Не се съмнявам в това", каза още новият треньор на България.

Три дни по-късно нашите национали завършват кампанията в група С4 срещу Република Северна Македония. "За този мач ще мислим след утрешния ден, за да видим какво ни трябва. Но без значение как ще завършим с Гибралтар, и за гостуването в Скопие ще се подготвим по най-добрия начин", обясни бившият защитник.

"Всички са пределно мотивирани да постигнем добри резултати с новия треньор, искаме да забравим станалото преди това и да излизаме във всеки мач за победа", каза централният защитник Петко Христов. "Напрежение винаги има, тъй като играеш за България. Трябва да подобрим играта си и мисля, че с новия треньор можем да постигнем по-добри резултати", допълни младият бранител.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки