Боксът със самоубийствено решение, запази руснак за президент

От МОК обявиха, че готвят специално становище след решенията на конгреса

Боксът направи решителна крачка към отпадането си от олимпийската програма. На извънредния конгрес в Ереван 106 делегати отказаха да има нови избори за президент на международната федерация и така руснакът Умар Кремльов запази поста си. 36 бяха против.

Кремльов бе избран на конгрес в Истанбул в началото на годината, който обаче бе опорочен. Тогава претендентът за поста Борис ван дер Форст бе обявен за нелегитимен и руснакът остана единствен претендент. След това нидерландецът спечели делото в Арбитражния съд по спорта в Лозана и всички приеха, че трябва да има нов избор, след като предния е опорочен.

Водещите държави в спорта като САЩ, Франция и Великобритания се обявиха за ново гласуване, което да изпълни желанията на МОК, но това не се случи.

МОК вече елиминира международната федерация от провеждането на турнира в Париж през 2024 г. Сега се очаква да изключи спорта окончателно от програмата за Лос Анджелис през 2028 г.

Повечето международни федерации отстраниха руснаците от бордовете си след войната в Украйна. Боксът обаче твърдо запази Кремльов, който е един от най-близките до Владимир Путин и има доста спорно минало. Той е чест гост в България, като за последно бе на турнира "Странджа" и дори бе приет от спортния министър по това време Радостин Василев.

От МОК обявиха, че готвят специално становище след решенията на конгреса.

Още от Бойни спортове

Двамата преминаха през кантара

Семинарът ще е в София, вижте подробностите тук:

Ето и подробностите от днешната церемония:

Вижте класацията за годината тук:

Легендата в борбата Братан Ценов с интересно интервю

Едноличен лидер в класирането е "маегашира-1" Такаясу с актив 11-2

Лидери в класирането с по 10 успеха и 2 поражения са трима сумисти

Вижте подробностите тук:

Вижте тук всички шампиони от Анталия

Актуално

15:00 03/12 ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКО (ПД) 3:1
12:00 03/12 СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПД) 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки