Директор в Левски попиля шефа на Дисципа

„Изпълва ме съжаление какви хора работят в БФС“

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков коментира актуалната тема с наказанието, наложено на клуба от БФС за един мач без публика.

„Предполага се, че в правната норма се съдържа справедливостта. Не знаем въз основа на кои факти са наложени наказанията. Успях да гледам този човечец (б.р. – Юрий Кучев), изпълва ме съжаление какви хора работят във футболния съюз и да лъсват тези неща. Председател е от повече от 15 години. Той каза, че сме изпуснали срока за обжалване“, посочи Ивков пред „Арена Спорт“ по БНТ.

„Не е вярно, че Левски е призован да присъства на заседанието. Не разбирам защо нивото на декларацията да е ниско. Тя е публикувана от мен, Наско Сираков и Станимир Стоилов. От нас излиза цялата истина за целите на Левски. Ако касае текста, там има въпроси, на които този човек не успя да отговори като експерт. Не каза какъв е срокът и какво грози Левски, ако има публика на мача с Ботев Пловдив. Не сме казали, че няма да спазваме решенията, влезли в сила от БФС. Ние поканихме феновете на следващия мач с Ботев Пловдив, има разлика. Всеки юрист, дори и незавършил, знае, че пътят за защита е заграден, когато не му се даде възможност за защита и не е запознат с документите. Аз какво да си говоря с тези хора? В различни светове сме. Всеки да тълкува декларацията както иска. Стоим зад нея. Очаквам първо да ни се даде възможност да се запознаем защо са наложени наказанията, да изложим позицията и да се стигне до Апелативната комисия. Не е казано в кой мач трябва да се изтърпи наказанието. 90%, ако не и повече, от наказанията са необжалваеми. Така е само в Северна Корея. Няма друга страна, в която санкция над 5000 лева може да се обжалва, а лишаване от домакинство не. Смисълът на футбола е публиката. Всеки мач на Левски е празник. Защо целият стадион се затваря, може един сектор или един блок“, каза Ивков.

Актуално

17:00 29/11 ЕКВАДОР – СЕНЕГАЛ 1:2
17:00 29/11 НИДЕРЛАНДИЯ – КАТАР 2:0
21:00 29/11 ИРАН – САЩ 0:1
21:00 29/11 УЕЛС – АНГЛИЯ 0:3
12:00 28/11 Локо София - Витоша 3:0
12:00 28/11 Камерун - Сърбия 3:3
15:00 28/11 Южна Корея - Гана 2:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки