Ново признание за Кирил Милов

Вижте ранглистата на международната федерация по борба

Кирил Милов се изкачи на първо място в обновената ранглиста на Международната федерация по борба (UWW) на 97 кг, а Едмонд Назарян вече е на втората позиция в категорията си.

Милов, който спечели злато на Евро 2022 през пролетта и стана вицешампион на световните финали този месец, се изкачи с пет места до първото. Зад него втори е световният шампион Артур Алексанян, който победи българина на финала в Белград. 30-годишният арменец обаче вече играе селективно на турнири и през 2022 участва само на световните финали.

Едмонд Назарян пък се изкачи с цели 24 места при 60-килограмовите класици и вече е втори. 20-годишният български национал спечели две втори места на европейско и световно първенство тази година и остана само зад Жоламан Шаршенбеков в ранглистата. Именно борецът от Киргизстан победи Назарян на финала в Сърбия преди близо две седмици.

Останалите българи в топ 10 на категориите си са Георги Вангелов (шести на 61 кг свободен стил), Рамазан Рамазанов (осми на 70 кг), Али Умарпашаев (осми на 79 кг), Ахмед Батаев (пети на 92 кг) и Мими Христова (осма на 65 кг).

Още от Бойни спортове

Вижте подробности

Циганския крал нямаше проблеми да постигне поредната си победа

Двамата преминаха през кантара

Семинарът ще е в София, вижте подробностите тук:

Ето и подробностите от днешната церемония:

Вижте класацията за годината тук:

Легендата в борбата Братан Ценов с интересно интервю

Едноличен лидер в класирането е "маегашира-1" Такаясу с актив 11-2

Лидери в класирането с по 10 успеха и 2 поражения са трима сумисти

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки