Руне сложи край на серията на Сонего

Германецът Ян-Ленард Щруф също продължи доброто си представяне в българската столица

Руне сложи край на серията на Сонего

Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в София в зала от категория АТР 250 

19-годишният датчанин, пети в схемата, отстрани италианеца Лоренцо Сонего с 6:7(1), 6:4, 6:3 след 2:17 часа игра на централния корт в зала "Арена Армеец".

Така бившият номер 1 при юношите Руне сложи край на поредицата от шест мача без загубен сет на Сонего, който през миналата седмица триумфира с титлата във френския град Мец. 

Италианецът взе изключително оспорваната първа част с тайбрек, като продължи серията си на 13 поредни спечелени сета. Датчанинът, 31-и в световната ранглиста, успя да реализира първи пробив в мача в десетия гейм на втората част, за да изравни резултата. В решаващия трети сет Руне беше много стабилен на сервис, като спечели 20 от 23 разиграни точки при собственото си подаване. Той успя да реализира ключов брейк за 5:3 и с това си осигури успеха.  

"Трябваше да бъде концентриран през цялото време. Той е във форма, спечели титлата в Мец през миналата седмица. Беше трудно, особено след като загубих първия сет. Беше важно да продължа да вярвам в играта си, да бъда агресивен и да се възползвам от шансовете си. Определено съм доволен от сервиса си. Той ми помогна много, за да направя този обрат", коментира Руне, четвъртфиналист на "Ролан Гарос" през този сезон.

За място на полуфиналите той ще срещне Иля Ивашка от Беларус, който вчера отстрани шампиона от 2017 година и номер 3 в схемата Григор Димитров. 

Полякът Камил Майхжак се класира за четвъртфиналите за втора пореднна година, след като елиминира във втория кръг осмия в схемата Оскар Оте (Германия) с 4:6, 6:2, 6:4 на централния корт.

Майхжак в София прекъсна негативната си серия от пет поредни отпадания в първи кръг на турнири от началото на юни насам, като заради слабото си представяне в последните три месеца той изпадна от топ 100 на световната ранглиста и през тази седмица заема 119-ото място.

Полякът очаква победителя от мача по-късно днес между номер 2 Пабло Кареньо Буста (Испания) и Марк-Андреа Хюзлер (Швейцария).

Германецът Ян-Ленард Щруф също продължи доброто си представяне в българската столица с категоричен успех над французина Юго Юмбер с 6:3, 6:1 в двубоя между двамата квалификанти.

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки