Откриха паметник на Никола Спасов на "Тича"

На церемонията дойде и бившият министър на спорта Красен Кралев

Вприсъствието на елитни варненци, изтъкнати спортисти и футболисти, и фенове на Черно море бе открита официално скулптурата на Никола Спасов пред стадион „Тича“, написаха от клуба.

Както е известно, тя е направена по идея на председателя на Национален фен клуб Черно море Иван Михайлов и заклетите ултраси на тима Илко Петров и Кирил Кирилов. Автор на творбата, която бе финансирана чрез дарения с активното съдействие на „моряшките“ фенове, е Веселин Костадинов.

Събитието уважиха също целият отбор и щаб на Черно море, начело с Илиан Илиев, който припомни какъв прекрасен и усмихнат човек е бил Никола Спасов, и каза, че днес ще направят всичко възможно да спечелят срещу Ботев (Враца) в негова памет.

Видимо развълнуван и под мощните скандирания на привържениците на Кольо Спасов, Юлиян Спасов заяви: Пожелавам на Черно море да задмине успехите на брат ми.

Близо до Юлиян бяха също легенди на „моряците“ и бивши съотборници на Никола Спасов, сред които Тодор Марев и Георги Жеков, както и кметът на града Иван Портних , и бившият спортен министър Красен Кралев.

Статуята на най-успешния треньор в историята на Черно море е от месинг и ще бъде вечна, като идеята е да превърне във вечност мига, в който Черно море вдигна първата си Купа на България под ръководството на Спасов.

Той празнува триумфа с адмиралски костюм, ушит от феновете, и оттогава те го произведоха в Адмирал. Сега с този мундир той ще остане завинаги във времето.

Актуално

17:00 29/11 ЕКВАДОР – СЕНЕГАЛ 1:2
17:00 29/11 НИДЕРЛАНДИЯ – КАТАР 2:0
21:00 29/11 ИРАН – САЩ 0:1
21:00 29/11 УЕЛС – АНГЛИЯ 0:3
12:00 28/11 Локо София - Витоша 3:0
12:00 28/11 Камерун - Сърбия 3:3
15:00 28/11 Южна Корея - Гана 2:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки