Чилич срещу Джокович на финала в Тел Авив

Първият и вторият в схемата ще спорят за трофея

Чилич срещу Джокович на финала в Тел Авив

Първият и вторият в схемата Новак Джокович (Сърбия) и Марин Чилич (Хърватия) ще се срещнат на финала на турнира по тенис на твърда настилка АТП 250 в Тел Авив (Израел) с награден фонд 949 475 долара.

На полуфиналите Чилич се справи с 68-ия в ранглистата на АТП (Асоциацията на професионалните тенисисти) Констант Лестиен от Франция със 7:5, 6:3 за час и 45 минути игра.

За 34-годишния хърватин това ще бъде 36-и финал в АТП в кариерата му и първи за сезона. Неговият съперник в спора за титлата Новак Джокович се класира по-рано през деня за финала. Двамата са се срещали общо 20 пъти на ниво АТП, като статистиката е изцяло в полза на сърбина, който има 18 победи.

Марин Чилич изостана с 1:3 и 2:5 в първия сет след като допусна пробив в четвъртия гейм, но след това спечели пет поредни гейма и обърна до 7:5. Той бе по-стабилен във втората част, дръпна с 4:3 и затвори мача след втори пробив за крайното 6:3.

След срещата Чилич похвали 30-годишния французин. „За първи път се срещам с Констант на турнир. Той играе невероятен тенис. Представи се чудесно тук, така че поздравления за него. Беше страхотна битка“, коментира хърватският тенисист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки