Джокович взе титлата в Тел Авив (ВИДЕО)

Той победи Чилич във финалния сблъсък

Джокович взе титлата в Тел Авив (ВИДЕО)

Новак Джокович завърши седмицата на тенис-рецитали на турнира в Тел Авив с успех на финала също в два сета. Сърбинът се наложи с 6:3, 6:4 номер 2 в схемата на турнира Марин Чилич.

35-годишният сърбин не само, че не загуби сет в целия турнир, но и в нито един момент не позволи на някой от съперниците му от другата страна на корта да си мисли в тази посока. За нeго това е трета титла за сезона и 89-а в кариерата.

Чилич влезе във финала само с четири точки за пробив, които му се изпречиха през цялата седмица. Но днес сервисът на Джокович го притискаше през целия мач.

Джокович постоянно провокираше подаването на опонента си с топки в задната част на корта, докато доминираше в собствените си сервис-геймове още при първи сервис. Сърбинът не се сблъска с точка за пробив в първия сет. А когато се оказваше в затруднение при равенство при подаване за сета, той отговори на предизвикателството с два последователни аса.

Вторият сет започна с втория пробив на Джокович в мача, като дълбокият ретур отново изплати дивиденти. Това предимство се оказа достатъчно, тъй като Джокович спечели короната след час и 35 минути, триумфирайки при последното си подаване на нула.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки