Реал Мадрид се препъна срещу 10 от Осасуна (ВИДЕО)

Бензема пропусна дузпа на "Бернабеу"

Реал Мадрид се препъна срещу 10 от Осасуна (ВИДЕО)

Реал Мадрид завърши наравно 1:1 в мача си срещу Осасуна от 7-ия кръг в Ла Лига. Големият грешник се оказа Карим Бензема, който изпусна дузпа няколко минути преди края на срещата.

Домакините стартираха с опит за натиск и организираха няколко атаки, но гостите съумяха да опазят вратата си. В 28-ата минута Йон Монкайола отправи първия удар по посока на Андрий Лунин, който пазеше за Реал за първи път на „Сантиаго Бернабеу“, от дистанция, но право в ръцете на стража. Минута по-късно Винисиус Жуниор получи отляво в наказателното поле и шутира технично, но в ръцете на вратаря Серхио Ерера.

В 33-ата минута Мой Гомес напредна и успя да намери Абдесамад Езалзузи, който стреля по диагонала, но топката мина покрай дясната греда на Лунин. Реал обаче вдигна темпото към края на полувремето. В 41-ата минута Винисиус се откъсна от защитата и намери Бензема, а той стреля, но красивият удар не намери целта.

Три минути преди почивката домакините успяха да поведат. Винисиус получи от Дейвид Алаба отляво на наказателното поле и центрира, но нито Антонио Рюдигер, нито Бензема успяха да стигнат до топката, но изненада вратаря Ерера и тя попадна във вратата му за 1:0.

Пет минути след началото на втората част обаче Осасуна успя да изравни резултата. Унай Гарсия центрира отдясно в наказателното поле, където Кике Гарсия по великолепен начин засече с глава насочи топката над Лунин за 1:1.

В 57-ата минута Дейвид Алаба стреля от пряк свободен удар на опасна позиция пред наказателното поле, но топката прелетя покрай лявата греда Ерера. Четири минути по-късно Реал беше близо до втори гол. Бензема изведе отлично Родриго зад защитата на Осасуна отляво в наказателното поле, но бразилецът стреля над гредата. 

В 66-ата минута Родриго стреля от дистанция, но във вратаря. Само минута по-късно Даниел Карвахал центрира отдясно в наказателното поле, където Ерера вратаря изпусна топката, но защитник успя да изчисти пред голлинията в корнер.

В 76-ата минута Бензема се свлече в наказателното поле следсъприкосновение с Давид Гарсия и всички играчи на Реал поискаха дузпа, но съдията подмина ситуацията и даде играта да продължи. Впоследствие обаче реферът беше извикан да прегреда ситуазията със системата ВАР и в крайна сметка отсъди наказателен удар, след като се видя, че Гарсия е изблъскал в гръб капитанът на домакините. Самият Гарсия пък беше изгонен с директен червен картон. Потърпевшият Бензема застана зад топката, но нацели напречната гредата и пропусна чудесен шанс да даде нов аванс на тима си.

Само две минути по-късно французинът успя да вкара топката във вратата на Ерера, но попадението беше отменено заради засада.

В последната минута от редовното време Мой Гомес шутира опасно от воле от дистанция, но топката профуча покрай лявата на Лунин.

Във втората минута от добавеното време резервата Мариано Диас засече с глава центриране отдясно в наказателното, но топката премина над напречната греда. Две минути след това същото направи и Бензема.

Ясни са последните проверки на Германия преди Евро 2024

Ето срещу кого ще се изправи Бундестима

Арсенал и Ливърпул се борят за нападател на Борусия Д

Вижте подробности

Кансело: Искам да прекарам още няколко години в Барселона

Вижте подробности

Милан проявява интерес към полски национал от Фенербахче

Вижте подробности

Роналдо ще пропусне мача на Португалия срещу Швеция

Вижте подробности

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки