РБ Залцбург пребори трудно Динамо (Загреб) и излезе първи в групата (ВИДЕО)

В другия мач по това време РБ Лайпциг победи Селтик

РБ Залцбург пребори трудно Динамо (Загреб) и излезе първи в групата (ВИДЕО)

РБ Залцбург победи Динамо Загреб с минималното 1:0 в мач от третия кръг на груповата фаза във Шампионска лига.

Единственото попадение за домакините бе дело на Ноа Окафор от дузпа в 70-ата минута. В четвъртата минута на добавеното време гол на Динамо Загреб не бе зачетен.

Домакините се изкачват на първо място във временното класиране на група „Е“ в Шампионска лига с актив от 5 точки, докато Динамо Загреб е на 3-о място с 3 пункта. Челси се изправя срещу Милан в другия мач от тази група.

Мачът започна с натиск на РБ Залцбург, като първото по-опасно положение бе на сметката на „биковете“ в 7-ата минута, когато Ноа Окафор пусна остър пас успоредно на голлинията, но там никой не успя да засече топката.

Бенджамин Шешко се извиси над всички в 55-ата минута и стреля опасно с глава, но Доминик Ливакович внимаваше и извади топката по феноменален начин.

В 68-ата минута Садех Мохарами дръпна противников играч за фланелката в наказателното поле. Реферът отсъди 11-метров наказателен удар в полза на РБ Залцбург.

След кратко преглеждане на ситуацията с VAR, първоначалното решение на съдията остана и Ноа Окафор застана зад топката. Дузпата бе реализирана в долния десен ъгъл в 70-ата минута, за да може домакините да поведат в резултата с 1:0.

В първата минута от добавеното време Бенджамин Шешко получи подаване в наказателното поле, овладя топката и стреля, но ударът му срещна левия страничен стълб.

Попадение на Йосип Дърмич в самия край на мача не бе зачетено, с което РБ Залцбург все пак успя да спечели срещата.

В следващия кръг двата тима играят отново един срещу друг, но този път мачът ще се играе на стадион „Максимир“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки