Пълен крах за Атлетико Мадрид - аут са от Европа! (ВИДЕО)

Порто ги победи с 2:1 и ги остави на четвъртото място в групата

Пълен крах за Атлетико Мадрид - аут са от Европа! (ВИДЕО)

Порто победи Атлетико Мадрид с 2:1 на „Ещадио до Драгао“ в последния мач от груповата фаза в Шампионска лига. Паралелно с този двубой, Байер Леверкузен и Клуб Брюж завършиха при резултат 0:0, което означава, че „дюшекчиите“ са аут от евротурнирите.

Попаденията за „драконите“ бяха дело на Меди Тареми и Стивън Еустакио, а Иван Маркано си отбеляза автогол в края на срещата. По този начин Порто завършва на първата позиция в класирането в група „В“, а Клуб Брюж остава втори. Байер Леверкузен завърши на трето място и ще участва в Лига Европа на пролет, а Атлетико Мадрид остава последен и отпада от евротурнирите.

Двубоят започна с натиск на "драконите". Отавио изведе по десния фланг Еванилсон, който с едно докосване попаде по земя в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 5-ата минута, където нападателят на Порто Меди Тареми засече с едно докосване във вратата, пазена от Ян Облак, за да открие резултата.

Галено комбинира на двойно подаване с Тареми, който го изведе очи в очи срещу Облак в 13-ата минута. Бразилецът шутира, но стражът на Атлетико отрази.

Галено бе изведен по левия фланг на нападението на Порто в 24-ата минута. Бразилецът напредна с дрибъл и попаде към точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар за Стивън Еустакио, който стреля и удвои аванса за "драконите".

Играчите на Атлетико Мадрид имаха претенции за дузпа в 31-ата минута заради нарушение на Зайду срещу Анхел Кореа. Реферът Даниеле Орсато обаче направи знак, че играта трябва да продължи.

Меди Тареми намери Отавио в наказателното поле в 36-ата минута. Фланговият футболист шутира в далечния ъгъл на вратата, но Ян Облак се беше позиционирал добре и отрази удара с крак.

Меди Тареми навлезе отдясно в наказателното поле на Атлетико Мадрид и шутира в близкия ъгъл, но стражът на гостите вниманаше и отрази в 50-ата минута.

Жоао Феликс стреля опасно от границата на наказателното поле в 59-ата минута, но неговият удар бе отразен от Диого Коща.

 

Меди Тареми изведе Еванилсон на чиста голова позиция в 63-ата минута, но бразилският нападател прати топката над напречната греда.

След блокиран изстрел на Родриго де Пол, топката рикошира и попадна в краката на Антоан Гризман, който реализира в 68-ата минута, но попадението не бе зачетено заради нарушение. Това отсъждане на рефера доведе до спречкване между двата отбора, което донесе жълти картони на Фабио Кардосо и Де Пол.

След центриране от корнер в 73-ата минута Еванилсон изпревари Аксел Витсел на първа греда и стреля, но Облак внимаваше и отрази.

Яник Караско проби отляво в наказателното поле на Порто, надигра Пепе Акино и стреля, но Диого Коща се намеси в 76-ата минута.

Меди Тареми отправи плътен изстрел от границата на наказателното поле към вратата на Атлети, но отново Ян Облак се намеси великолепно в 82-ата минута.

Пабло Бариос центрира в наказателното поле в 88-ата минута, там Антоан Гризман шутира, но не успя да намери очертанията на вратата на Порто.

След центриране от корнер на Караско в петата минута на доването време на срещата, в опита си да изчисти топката, Иван Маркано си отбеляза автогол. 

Ювентус се спаси от резил срещу последния в добавеното време (ВИДЕО)

Салернитана беше на минути от третата си победа за сезона

Байерн изтри сълзите от ШЛ с успех над Волфсбург (ВИДЕО)

Баварците дебютираха новия екип за следващия сезон и изпревариха Щутгарт в класирането

Арсенал взе своето на "Олд Трафорд" и остави битката за титлата до края (ВИДЕО)

"Топчиите" с 1:0 срещу Манчестър Юнайтед и отново на върха в Англия

Николо Дзаниоло се завръща в Серия А

В момента той играе под наем от Астън Вила в Галатасарай

Шави: Неуспех ще е, ако изпуснем второто място

Барселона до скоро беше в битката за титлата, а вече е под въпрос за втората позиция

Айнтрахт връща Ван де Беек на Юнайтед

Халфът не впечатли и във Франкфурт

Модрич се трогна от викове "Остани"

Халфът все още не е решил дали да преподпише с Реал Мадрид

Илия Груев и Лийдс с нулево равенство в първия плейофен 1/2-финал (ВИДЕО)

Всичко ще се реши на реванша на „Еланд Роуд“, който е на 16 май

Лацио остана в битката за Европа (ВИДЕО)

„Орлите“ с 4-та победа в 5 мача след 2:0 над Емполи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки