Беласица излиза за задължителна победа в последния си мач в Симитли

"Комитите" посрещат Янтра на неутралния терен

Беласица излиза за задължителна победа в последния си мач в Симитли

Футболистите на Беласица се стягат за победа в последния си домакински мач за полусезона в Симитли. Той е срещу Янтра. Очаква се напролет "комитите" да приемат своите съперници на обновения стадион "Цар Самуил". Петте планирани тренировки през седмицата треньорският щаб на отбора проведе на помощния терен на НСБ Цар Самуил и този на стадиона в Марикостиново. 

Още отсега е ясно, че в групата за мача няма да попаднат наказания за една официална среща за натрупани пет жълти картони Владимир Гогов и Мартин Русков, който е със спрени права  заради инцидента в Созопол, когато главния съдия Стилиян Колев показа несправедливо червен картон на петричкия защитник.

Това бе и причината да се подаде жалба до ДК на БФС София във връзка с тази ситуация, но се изчакват допълнителни пояснение от страна на отговорните длъжностни лица на мача. Затова е необходимо време и всичко ще се реши на следващото заседание на дисциплинарната комисия. Всички останали футболисти са на разположение на треньорския щаб, но на кои от тях ще се разчита за мача срещу Янтра Габрово ще има яснота едва на разбора в деня на мача. Очаква се лесна победа на петричкия тим, имайки предвид временното класиране на  двата отбора – Беласица е на 4-то място с 25 точки, а Янтра е на 14-то място с 16 точки. 

И за този мач  феновете ще пътуват безплатно до Симитли. Както обичайно, автобусът ще тръгне от сградата на кметство Петрич в 13 часа. Очаква се в последния домакински мач на Беласица изключително голяма подкрепа от любителите на футбола от южния град.

От Янтра също се надяват да спечелят някакъв актив от този мач. "Няма накъде да отстъпваме повече! Отиваме в Симитли за победа. Имаме сили да я постигнем, но ме притеснява лошото състояние на терена там", заяви за NOVSPORT треньорът на Янтра Живко Желев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки