Трагедия разтърси ММА света - почина Антъни Джонсън

Той е напуснал този свят на 38 години

Трагичната новина разтърси ММА обществото и беше потвърдена от няколко бойци. В последната година Антъни Джонсън на няколко пъти сподели, че се бори със сериозен здравословен проблем, но не разкри какъв е той. 

Наскоро Али Абделазиз, който беше дългогодишен мениджър на Джонсън, призова за молитви. Две седмици по-късно се разбра, че боецът е починал. Той напусна този свят на 38-годишна възраст.

Антъни Джонсън започна кариерата си през 2006 година. Той бързо влезе в UFC, където впечатляваше с нокаутите си. Джонсън успя да стигне до титлата в полутежка категория два пъти, но и двата загуби със събмишън от Даниел Кормие. Той ще остане в историята като един от най-големите нокаутьори в UFC.

През 2017 година Антъни обяви, че се оттегля от ММА, след като за втори път загуби от Кормие. Той качи доста килограми по време на пенсията си, след което 4 години по-късно се завърна в ММА. Джонсън подписа с Bellator и взе участие в турнира им в полутежка категория. Той дебютира през май миналата година. Антъни нокаутира Хосе Аугусто и продължи напред. Той трябваше да се бие с Вадим Немков, но се оттегли заради мистериозния проблем със здравето.

"Наистина ми се иска да навляза в повече подробности за сериозността на моята болест. Искам да се молите за мен възможно най-много. Всичко е по Божията воля, написа той през 2021 година в един от последните си постове. - Никога не съм бил толкова изплашен в живота си. Оставам силен заради подкрепата на моето семейство и приятели."

Борбата на Джонсън продължи цяла година, като по едно време той разкри, че е по-добре и ще се завърне в клетката.

За съжаление, Антъни загуби битката за своя живот.

Още от Бойни спортове

Въпросителните са много...

Битката е планирана за септември на стадион "Уембли"

До върха на почетната стълбичка днес достигнаха Светлана Каменова и Станимира Петрова

Не изисквам много, но просто искам битката да се състои, казава бившият световен шампион

Вижте подробности

Той удари с лакът противника си

Вижте подробности

Аояма започна състезанието с два успеха, но вече има отрицателен баланс

С него никога не се знае как ще се събиди сутринта, казва мениджърът му

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки